У Вінниці відновили реконструкцію парку Хімік. Які роботи там зараз ведуться?

У Вінниці відновили реконструкцію парку Хімік. Які роботи там зараз ведуться?
  • Терміни завершення реконструкції парку на Замості зміщувалися кілька разів, тому вона триває й досі. Наразі у Хіміку встановили вуличне освітлення, зробили кілька пішохідних алей, монтують сцену. Що ще там з’явиться?

Підготовчі роботи до реконструкції парку Хімік, що на Замості, почалися ще на початку минулого року. Тоді комунальники зрубали понад три десятки аварійних дерев. Тоді ж у міській раді повідомили, що реконструкція оцінюється в 20 мільйонів гривень. Закінчити усі роботи мали до вересня 2021 року.

За концепцією розвитку парку його мали поділити на три зони: «реакція» для взаємодії з сусідами, близькими чи іншими людьми, «розчинення» для спокійного відпочинку серед природи, «вибух» для занять спортом.

Реконструкцію від початку планували робити чергами, як це було з проспектом Космонавтів на Вишеньці. До початку повномасштабного вторгнення частина робіт там була вже виконана: на кількох алеях виклали плитку, встановили ліхтарні стовпи, демонтували старий паркан. 

Відео дня

Також на території парку ще до зими завершили будівництво фонтану, який по суті є декоративним. Чашу фонтану засиплють галькою, і він працювати не буде.

Тоді ж наші журналісти помітили прогрес у реставрації вхідної арки. Її укріпили, але візуально вона майже не змінилася. Відремонтували й альтанку, що впродовж останніх років іржавіла та руйнувалася. 

Через початок активних бойових дій по всій країні, реконструкцію зупинили. Відновили роботи лише нещодавно. Наразі там працює близько десяти робітників та кілька одиниць спецтехніки.

Більшість робіт наразі стосується прокладання інженерних комунікацій, облаштування наявних пішохідних алей та підготовка місць під майбутні. 

— Першочергово там мають закінчити роботи з комунікаціями, зовнішнім освітленням та привести до ладу пішохідні доріжки, — розповідає директор департаменту комунального господарства і благоустрою ВМР Юрій Семенюк. — До кінця цього року ми хочемо зробити максимум робіт. Парк до цього має мати все, щоб людям там було комфортно проводити час, щоб у них не виникало відчуття, що вони прогулюються будмайданчиком. 

Юрій Семенюк також розповів, що посеред парку зараз монтують сцену під вуличний театр. У майбутньому на ній проходитимуть виступи та різноманітні заходи. За його словами, роботи, технологічні процеси яких не залежать від погодних умов, виконуватимуться безперервно. За решту — візьмуться з настанням тепла. 

Нагадаємо, раніше у тендері йшлося про те, що у Хіміку облаштують: освітлення, 20 камер відеоспостереження, 88 лавок і велопарковку. Ще планували поставити нові дитячі та спортивні майданчики; облаштувати зону для вигулу собак, громадську вбиральню.

У парку мають з’явитися велодоріжки та велопарковки. Територію у понад один гектар мають засіяти газонами та висадити дерева, кущі, квіти. Ще в рамках оновлення «Хіміку» мають повністю полагодити огорожу. 

Читайте також:

83 ракети і щонайменше 10 загиблих. Розповідаємо про наслідки ранкових обстрілів

Ракетний удар 10 жовтня: росія в атаці задіяла 83 високоточні ракети

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Vitaliy Sapiga

    освоюють бабки, незважаючи на війну.
  • Юрій Старовойт

    А хто зараз обжився у самому палаці "Хімік"?
  • Лиля Голоскевич

    Допоможе грошей більше для ТРЦ накопичити.
  • Василь Та Ольга Коваленко

    Маєте лишні кошти- давайте на потреби ЗСУ!

    Антонина Жиловская reply Василь Та Ольга Коваленко

    Василь Та Ольга Коваленко Я теж такої думки. Парк може зачекати.

keyboard_arrow_up