Репортаж з парку «Хімік»: що там зараз і коли завершать його реконструкцію?

Репортаж з парку «Хімік»: що там зараз і коли завершать його реконструкцію?
  • Парк «Хімік», що тривалий час був занедбаний, почали «відроджувати» ще у 2018-му.
  • Як зараз виглядає паркова зона на Замості? 
  • Розповідаємо також, що є в планах та скільки ще чекати до відкриття.

У парку вдень 14 січня не людно, кілька людей вигулюють собак, а більшість — лише бігцем проминає паркову зону, дорогою на роботу, в школу чи у справах. 

Хоч і завершити реконструкцію спершу обіцяли ще до вересня 2021-го, зараз «Хімік» зовсім не нагадує парк, який скоро мають відкрити. Додамо, що останній має площу 2,4 га.

Як ми знаємо за тендером, тут мають облаштувати: освітлення, 20 камер відеоспостереження, 88 лавок і велопарковку. Ще поставити нові дитячі, спортивні майданчики; облаштувати зону для вигулу собак, громадську вбиральню. 

Відео дня

Станом на 14 січня у парку викладені плиткою алеї, щоправда, деякі бічні доріжки зроблені ще не до кінця. 

Також облаштоване освітлення, є кілька десятків ліхтарів. Наразі вони без лампочок, помітили, що у них немає USB-портів. 

По периметру парку на початку реконструкції встановили металеву огорожу, а зараз її вже прибрали. Наразі у відпочинковій зоні немає лавочок. 

Також на території парку завершили будівництво фонтану, який буде по суті декоративним. Чашу фонтану засиплють галькою, і він працювати не буде.

Проте, якщо відбудеться дофінансування проєкту, то на перспективу до нього проклали футляри, щоб зробити комунікації до фонтану — підвести світло, водогін тощо.

Як бачимо на місці, зробили й реставрацію вхідної групи, помітно, що їх укріпили. Зовнішньо ці елементи майже не змінювали, залишивши їхню ідентичність. 

У парковій зоні ще відреставрували альтанку, яка багато років стояла іржавою та не мала підлоги.

Як читаємо у змінах в тендері, роботи мали продовжити у січні 2022-го. До початку нового року в парку мали завершити вже ось що: демонтажні роботи, водопостачання, теплопостачання, систему відеонагляду, опорядження громадської вбиральні та входу тощо. 

Станом на 14 січня на території парку ми помітили лише натяк на продовження робіт у цьому місяці: кілька куп з будівельними матеріалами (піском та щебенем). Однак «свіжих» слідів від робіт будівельників — немає.

У тому ж таки тендері дізнаємося, що основні роботи мають завершити у липні цього року. Однак у серпні, вересні та жовтні мають ще продовжити працювати над системою відеонагляду й системою автоматичного поливу. Тобто, цілковито капітальний ремонт закінчиться до початку листопада. 

Загальний кошторис проєкту — 20 мільйонів гривень. 

Додамо, розпочалася реконструкція парку у 2018-му з публічних обговорень та започаткування проєкту Дослідницький урбан-проєкт «Хімік». Саме на Facebook-сторінці цього проєкту зараз ви можете стежити за процесом вивчення громадської думки стосовно створення парку «Хімік». 
 

Читайте також:

У Сабарові на цвинтарі побудують колумбарії. Вони для урн з прахом

«Робота не спиняється ні в сніг, ані в мороз»: як за два місяці реконструкції змінилася Батозька

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up