Ракетний удар 10 жовтня: росія в атаці задіяла 83 високоточні ракети

Ракетний удар 10 жовтня: росія в атаці задіяла 83 високоточні ракети
  • російські війська випустили по Україні 83 ракети.
  • Протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збили близько 45 ракет.
  • Крім того, протиповітряна оборона знищила 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136».

— Сьогодні вже маємо 83 ракети, які прилетіли по нашій державі, станом на 11.40 збито понад 43 ракети… Робота ППО — доволі чудові показники, — заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За словами Ігната, ворог застосовує високтоточні ракети Х-101, Х-555, які запускають зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського регіону, а також ракети «Калібр» із Чорного моря, також «Іскандер», С-300 та «Торнадо».

Речник зазначив, що російські літаки злітають з району Астрахані залітають на північ Каспійського моря і звідти здійснюють пуски.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?21" data-telegram-post="vinnytskaODA/6167" data-width="100%">

— Ракети Х-101 можуть долати відстань у 5500 кілометрів. Тому не важливо, звідки їх запускають, а важливо — як їх запускають, за яким маршрутом, — каже він.

За словами Ігната, ворог намагається обманути нашу ППО, а українські зенітники роблять все можливе аби виявити ворожі повітряні цілі.

Зазначимо, що повітряні тривоги цієї доби постійні по всій країні. Будьте обережні, не нехтуйте сигналами та перебувайте в укриттях.

Сьогодні, нагадаємо, Україна знаходиться під атаками російських терористів. Повідомляють про вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів чули у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.


Читайте також:

У п’яти областях України повідомили про проблеми з доступом до інтернету

Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Marina Marina

    Путин будь ты погулять и твои дети
  • Ольга Река

    Дякуєм Слава ЗСУ ви найкращі
  • Вера Григорук

    Зсу ви молодці хай вас береже Господь бог
  • Ларіса Тіхтей

    Слава ЗСУ!!!!

keyboard_arrow_up