У мережу виклали концепцію реконструкції парку на Замості

У мережу виклали концепцію реконструкції парку на Замості
  • Опублікували концепцію розвитку та перетворення парку «Хімік»
  • На 26 сторінках розказують про те як стартував проект та чим насправді є «Хімік» для Замостя.
  • А на візуалізаціях представили яким стане парк в найближчі роки.

У спільноті дослідницький урбан-проект «Хімік» завантажили презентацію концепції парку. У буклеті йдеться про роботу над цією зеленою зоною. А саме, розповідають про початок обговорень, між урбаністами та жителями масиву поблизу парку, що стартувало з квітня минулого року.

Фахівці визначили, що парком, в цілому, користуються місцеві жителі, які проживають в межах 10-хвилинної пішохідної доступності.

«Місцеві мешканці сприймають цю територію як єдину зелену, рекреаційну зону» району, яка становить для них надзвичайно велику цінність завдяки деревам та спокійному відпочинку. Також парк цінують як місце для прогулянок всією сім’єю та відпочинку з дітьми. Багато мешканців мають ностальгічні спогади про парк», — йдеться у презентації.

Відео дня

Щоб розробити фінальну концепцію парку працювали три команди дизайнерів, архітекторів, проектувальників з Києва, Вінниці та Одеси. Вони протягом листопада-грудня 2018 року напрацювали ідеї, з яких вже у лютому 2019-го представили фінальну концепцію перетворення парку.

«Хімік» отримав концепцію під назвою «Хімія соціальних зв’язків».

  • Парк, площею 2,27 гектара, ділять на три зони: «реакція» для взаємодії з сусідами, близькими чи іншими людьми, «розчинення» для спокійного відпочинку серед природи, «вибух» для занять спортом.
  • Акцент — на збереження дерев, можливість відпочинку на свіжому повітрі.
  • Пряма алея крізь парк стане хвилястою, для приємних прогулянок. Зруйнований паркан та арка — під реконструкцію. Монтаж нових дитячих та спортивних майданчиків тощо.
  • У парку з’явиться ключова локація з довгою лавкою добросусідства, гральними майданчиками та театральною сценою.

КОЛИ ЦЕ ВСЕ БУДЕ? Після узгодження концепції парку «Хімік» чиновники почнуть робити проектно-кошторисну документацію. Початок реконструкції парку анонсували на літо-осінь 2019 року, і, ймовірно, її робитимуть у дві черги. Тобто, продовжать реконструкцію і у 2020 році.

На оновлення парку дають кошти уряди Швейцарії, Німеччини (50 тисяч євро) та Вінницька міська рада (50 тисяч євро). У гривневому еквіваленті, це понад три мільйона гривень.

Читайте також:

Фото: vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up