У Вінниці відбувся автопробіг вшанування загиблих дітей під час ракетного обстрілу 14 липня

У Вінниці відбувся автопробіг вшанування загиблих дітей під час ракетного обстрілу 14 липня
  • У Вінниці відбувся автопробіг «Дітям потрібен мир». Організували його рідні та близькі загиблих на 40 день після теракту у місті.

Автопробіг розпочався вранці 21 серпня з Києва. Мета цього автопробігу — вшанувати усіх загиблих під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. Одним з організаторів забігу є батько загиблої чотирирічної Лізи — Артем Дмитрієв. 

— Ми дуже часто з дочкою їздили маршрутом Київ-Вінниця, адже ми з Іриною офіційно розлучені майже два роки. Впродовж цих двох років кожних два тижні ми їздили з Лізою у столицю і потім назад у Вінницю, — розповідає батько загиблої дівчинки. — Лізі дуже подобалося їздити в автомобілі, тому й вирішив зробити такий автопробіг.

Колона вшанування виїхала з Києва, а біля Вінниці об'єдналася ще з однією колоною зі Львову. Великою колоною автівки поїхали на площу Перемогу, місце, де від російських ракет загинули 28 невинних людей. 

Відео дня

— З батьками інших загиблих дітей ми знайомі, з деякими — вже давно, а з деякими познайомилися вже після трагедії. Вони теж долучилися до пробігу, — продовжує Артем. — Загалом до нашого пробігу долучилося понад сто людей, лише з Вінниці виїхало близько 80 автівок. 


На площі Перемоги відбулася хвилина вшанування загиблих, покладання квітів та запуск чорно-білих кульок.

— Ми хочемо цим автопробігом привернути увагу спільноти в Україні та не тільки. Дітям потрібен мир, їм потрібне майбутнє. Діти — це майбутнє не тільки окремих сімей, а й цілої країни, — каже Артем. 
 

Організаторами автопробігу стали: БФ «Благодійний Фонд Лізи Дмитрієвої»; БФ «Миротворець України»; БФ «Міжнародний Благодійний Фонд Пам’яті Жертв Та Допомоги Постраждалим Від Російського Теракту В Місті Вінниця, Україна, 14 Липня 2022 Року»; ГО «Дорожній контроль Вінниця»; ГО «ДКН Вінниччини».

Читайте також:

Їх убила росія. Імена та історії загиблих внаслідок обстрілу Вінниці 14 липня

Жертвам російського обстрілу Вінниці: як отримати допомогу і куди звертатись

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оксана Токар

    Господи Боже збережи нашу Україну!
  • Nina Talasheva

    Вічна пам'ять і царство небесне всім!!!!
  • Чорна Тамара

    Таке пробачити не можна!
  • Читач

    Від того стіни і вікна на місце стануть?!

    Logeximo company reply Читач

    що ти  мав на увазі віт того стіни и вікна на місце стануть пиши комет так люди зрузуміли а не висловами

    Читач reply Logeximo company

    Ну і що ж неясного.

    Краще гроші не на бензин, а на приведення площі в порядок витратити

keyboard_arrow_up