У Вінниці розпочали підготовку до наступного опалювального сезону

У Вінниці розпочали підготовку до наступного опалювального сезону
  • На засіданні виконавчого комітету міської ради 11 квітня затвердили план підготовки Вінниці до наступного опалювального сезону.
  • План включає не лише звичайні роботи з підготовки мереж та будинків до зими, але й низку інших важливих заходів.
  • Ці заходи спрямовані на те, щоб критично важливі об'єкти міста могли працювати навіть у випадку перебоїв з електропостачанням.

— Завдяки злагодженій роботі всіх причетних служб ми гідно завершили опалювальний сезон 2023-2024. Попри виклики воєнного часу, тепловики та управлінські компанії доклали всіх зусиль, щоб у домівках вінничан було тепло, а кількість аварійних ситуацій на мережах була зведена до мінімуму, — зазначає  директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Відповідні служби почали працювати над тим, щоб і наступний опалювальний період в місті пройшов належним чином. Тому планують ремонт та модернізацію тепломереж, що допоможе зменшити ризик аварій та втрати тепла. Активно готують котельні та інші об'єкти енергетики. А це: закупівля палива, ремонт обладнання, а також забезпечення резервними джерелами живлення.

Займаються також створенням пунктів обігріву та пунктів незламності, які будуть обладнані генераторами, запасами їжі та води, і будуть доступні для жителів міста у випадку відключення опалення або електроенергії.

Відео дня

Для котелень, які не можуть працювати без електроенергії, закуплять альтернативні види палива.

А впровадження енергозберігаючих заходів допоможуть зменшити споживання енергії та зробити місто більш стійким до можливих перебоїв з постачанням.

 

Читайте також:

Не словом, а жестом: вінницька молодь навчає допомагати нечуючим під час війни

У квітні у Вінницькій області відкриють ще п’ять рекрутингових центрів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лілія Дзигаленко

    Звісно краще раніше все зробити

keyboard_arrow_up