У Вінниці є власна поштова марка. На ній мер Оводов і головний архітектор Артинов

У Вінниці є власна поштова марка. На ній мер Оводов і головний архітектор Артинов
  • Цього дня 21 лютого відбулося спецпогашення марки «Оводов & Артинов: тандем Прекрасної епохи». 
  • Зробили це в одному з творінь головного архітектора міста — вінницькій водонапірній вежі.
  • Де можна придбати ці поштові марки?

Перша марка із нової серії «Натхненники Вінниці» створена Офісом туризму Вінниці у партнерстві з Укрпоштою та Музеєм Вінниці. Серія покликана популяризувати видатних особистостей, які залишили яскравий слід в історії Вінниці. Це 11-та власна ексклюзивна марка Міста ідей, повідомляють на сайті Вінницької міськради.

На ній зображені: Микола Оводов (був міським головою з 30 березня 1899 до початку 1917 року) та Григорій Артинов (міський архітектор у 1900−1919 роках).

— Микола Оводов і Григорій Артинов – мегапостаті. Можливо, якби Оводов не запросив Артинова, то Вінниця була б зовсім іншою. Понад 30 об’єктів історичної, культурної спадщини залишилося як нагадування нам про ті часи, і наше з вами завдання — підтримувати це надбання в належному стані, — сказав заступник мера Андрій Очеретний.

Відео дня

Презентаційний марковий блок Офіс туризму Вінниці передав Музею Вінниці для поповнення фондів та формування нової тематичної експозиції «Натхненники Вінниці». Ще один блок поповнить мобільну виставку-експозицію «Марки воєнного часу», що розміщена у Музеї української марки імені Якова Балабана. Крім цього такі марки (в обмеженій кількості) можна придбати на платформі подарунків з вінницькою душею BYVI (Instagram).

 

Читайте також:

Понад пів мільйона готові заплатити за висвітлення змагань з футзалу. Це гроші з бюджету громади?

У Вінниці на Шимка хочуть звести три нових будівлі — тривають обговорення

Вінницькому тролейбусу — 60! Чому його запуск був таємним?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up