Понад пів мільйона готові заплатити за висвітлення змагань з футзалу. Це гроші з бюджету громади?

Понад пів мільйона готові заплатити за висвітлення змагань з футзалу. Це гроші з бюджету громади?
  • Громадська організація «Асоціація футзалу Вінницької громади» замовила фото, відео і текстовий супровід дитячих змагань з футзалу, що пройдуть в нашому місті протягом квітня-липня цього року. На це готові витратити до 580 тисяч гривень. При цьому ця ГО є одержувачем бюджетних коштів.

Понад пів мільйона гривень готові заплатити за медіасупровід змагань з футзалу у Вінниці. Замовником є громадська організація «Асоціація футзалу Вінницької міської громади», про що дізналися з тендеру на «Прозорро».

Що потрібно робити

У період з початку квітня по кінець липня будуть проведені низка дитячих турнірів з футзалу. І кожен ігровий день, за наміром замовника послуги, має бути висвітленим: відео, фото, текст, графічний опис. Увесь цей матеріал треба буде розмістити в соцмережах громадської організації.

Крім того майбутнього підрядника зобов’яжуть: виготовити медіа-план і творчу концепцію інформаційних випусків; додати до матеріалів коментарі місцевих посадовців; проводити трансляції наживо; ведення архіву медіаматеріалів.

Відео дня

Загалом протягом чотирьох місяців має бути виготовлено від 200 сюжетів (з врахуванням сторіс та інших коротких форматів для соцмереж).

За усе це готові заплатити до 580 тисяч гривень. Тобто, по 145 тисяч гривень на місяць.

І ми вважаємо, що на висвітлення змагань з футзалу будуть витрачати кошти з бюджету громади.

Громадська організація підтримується містом

Зацікавило те, що саме ГО є замовником закупівлі у «Прозорро». Тобто громадська організація оголосила тендер на майданчику, який використовується органами влади. Проте за законодавством, це можуть робити тільки ті громадські організації, які були засновані органами влади або є одержувачами бюджетних коштів.

Ще донедавна, у 2022 році, засновником і керівником ГО «Асоціація футзалу Вінницької тергромади» був заступник міського голови Ігор Откидач. Про це відомо з його декларації за 2022 рік та на порталі Opendatabot. Нині він видалений зі списку засновників/керівників.

Натомість відомо, що «Асоціація футзалу Вінницької МТГ» отримує дотації з бюджету громади. Дані з державного порталу spending.gov.ua чітко вказують, що ця громадська організація має кошти від комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міськради.

І у 2023 році тільки ця громадська організація отримала 1,5 мільйона гривень з бюджету громади в рамках «підтримки спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні».

Припускаємо, що громадська організація частково фінансується за рахунок членських внесків: наприклад, у 2023 році платили по 4 тисячі гривень для участі в змаганнях (про це вказано в умовах участі на офіційному сайті ГО).

Що відомо про «Асоціацію футзалу»

«Асоціація футзалу Вінницької міської громади» була створена наприкінці жовтня 2022 року. Її першим керівником, на той час, був Ігор Откидач, заступник мера Вінниці. Нинішнім очільником став Костянтин Мустулюк.

Одразу з цією громадською організацією виконавчі органи міської ради уклали договір про співпрацю. Мета угоди — організація та проведення офіційних заходів з футзалу на міських, обласних, національних змаганнях.

«Асоціація футзалу Вінницької громади» має свій ютуб-канал (253 відео, 894 підписників), сторінку в Facebook (720 підписників), сторінку в Instagram (1 тисяча 268 читачів) та TikTok-акаунт (712 підписників). 

А ще має власний інтернет-портал, де висвітлює новини, відео зі змагань, анонсує події.

Як ви ставитесь до таких витрат коштів з бюджету громади? Пишіть відповідь у коментарях!

Раніше, нагадаємо, майже 12 мільйонів гривень Вінниця заробила на продажу комунальної нерухомості.

 

Читайте також:

У Вінниці на Шимка хочуть звести три нових будівлі — тривають обговорення

Які зарплати та статки у керівників комунальних підприємств Вінниці (ОНОВЛЕНО)

Вінницький другокласник передав на підтримку ЗСУ близько 35 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Міла Шаталова

    кошти на ЗСУ - мерія Хмельниціького 1,3 млрд, Житомира 0,8 млрд,...Вінниця  на останньому місці- 0,1  ????  на кого працює  мерія - на Україну чи на паРашу, здається на останню. Чому так ?
  • Олександр

    580 тисяч гривень...скільки дронів нашим Захисникам можна купити?!
  • Александр Господарец

    Стандартний розпил бюджетних коштів, так робиться абсолютно все, дивіться хто власники цих виконавців, і всі питання зникнуть. Патріоти, свого карману тільки !

keyboard_arrow_up