У Вінниці повторно перевірять 209 укриттів. Хочуть дізнатися, чи виправили недоліки

У Вінниці повторно перевірять 209 укриттів. Хочуть дізнатися, чи виправили недоліки
  • Повторну перевірку проведуть для понад двох сотень укриттів, які визначені для перебування під час повітряних тривог. 
  • У департаменті цивільного захисту міськради зазначили, що перевірятимуть знову ті приміщення, де раніше зафіксували недоліки. І черговий контроль покаже, чи були усунені виявлені недоліки.

Шість робочих груп в складі працівників Нацполу, ДСНС, «Муніципальної варти» та представників відділу контролю апарату міськради та виконкому почали контрольну перевірку приміщень для тимчасового перебування під час повітряних тривог. Про це повідомили на сайті Вінницької міськради.

«Впродовж наступних трьох днів робочі групи проінспектують 209 об’єктів житлового фонду, які під час минулої перевірки були визнані такими, що потребують серйозного вдосконалення», — йдеться в повідомленні.

У департаменті цивільного захисту зазначають, що проведення повторної перевірки має на меті визначити, чи виправили балансоутримувачі недоліки, які були виявленні робочими групами. 

Відео дня

Якщо ж цього не було зроблено, то на балансоутримувачів та відповідальних за стан укриттів будуть застосовані санкції в межах чинного законодавства України.

— Ми регулярно проводимо перевірки споруд цивільного захисту нашої громади, у тому числі приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу «Повітряна тривога», — сказав директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. — Своєю чергою ми закликаємо балансоутримувачів та відповідальних за стан укриттів тримати їх у належному стані. А під час тривоги — відчиненими.

А ще у мерії відзначають, що після попередніх перевірок було усунено значну кількість недоліків у низці об’єктів. Так, до прикладу, у період з квітня по червень покращився стан 94 об’єктів, балансоутримувачем яких є «ЖЕО».

Вінничан закликають не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Почувши його потрібно негайно пройти в укриття. З мапою укриттів можна ознайомитись за посиланням.

У випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно закрите, вінничани можуть повідомити про це за номерами 101 та 102, а також у «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

 

Читайте також:

На баланс міста візьмуть та відремонтують вісім занедбаних бомбосховищ

Щонайменше чверть раніше визначених вінницьких укриттів наразі непридатні для використання

«Більшістю можна користуватися»: за два дні у Вінниці перевірили понад 1200 найпростіших укриттів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Next

    Директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов, має займатись НЕ перевіркою того що має його департамент робити, а організацією, фінансовим забезпеченням в роботі по  поновленню і побудові споруд цивільного захисту. За ці споруди і їхнє використання має  нести персональну відповідальність  директор департаменту цивільного захисту та його куратор у ВМР.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • С К

    нехай й ще перевірять укриття в 11-му ліцеї. Обіцяли зробити бомбосховище до кінця літа, батьки подали документи до 1го класу, а коли час подачі документів закінчився, то скликали батьків і сказали, що не буде укриття. Тепер в інші школи вже пізно подавати, а в 11му ліцеї укриття так і нема :( Була ж петиція, потім комісія, обіцянки і все загнулось.

keyboard_arrow_up