У Вінниці оновлять 28 громадських криниць

У Вінниці оновлять 28 громадських криниць
  • Приступили до поточного ремонту криниць загального користування у приватному секторі Вінниці. За серпень-вересень планують оновити 28 об’єктів. 

З 7 серпня почали ремонтувати криниці. Їх чистять та пофарбують, а також почеплять там відповідне оголошення: криницею можна користуватися.

Об’єм робіт різний: від заміни даху чи хатинок до ремонту елементів конструкцій, як то корба, бетонні відмостки. 

«Адже всі ми пам’ятаємо про російські удари по об’єктах критичної інфраструктури України минулого року. І така загроза зберігається й цьогоріч. Тож, на такі випадки маємо мати план «Б», — каже голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Наталія Панчук. — Якщо агресор виведе з ладу гідравлічні споруди, водопровідні насосні станції тощо, саме криниці загального користування можуть стати справжнім рятівним колом. Загалом у Вінниці таких 617, більшість з яких — 450 — знаходяться у приватному секторі».

Відео дня

До речі воду в Південному Бузі досліджують на холеру. Попередні результати дослідження води відкритих водойм на вібріофлору в поточному році були негативні.

Також з настанням спеки у Вінниці традиційно погіршується якість водопровідної води. З’являється «рибний» смак та жовтуватий колір. А що про колір та смак кажуть вінничани?

 

Читайте також:

У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води

Вода в громадських криницях на «Вишеньці». Де безпечно попити джерельної?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • AK

    Дуже правильний крок. Електроенергії може не бути днями...
  • Next

    Все це формально і для галочки. Ніхто толком тих кирниць не ремонтував і не збирається ремонтувати. Це саме звичайне відмивання коштів, та окозамилювання.

keyboard_arrow_up