У Вінниці лави Нацгвардії поповнили три вівчарки — Арні, Хель і Айс

У Вінниці лави Нацгвардії поповнили три вівчарки — Арні, Хель і Айс
  • Чотирилапі вихованці вже пройшли свої перші навчання і тепер готуються до іспитів, щоб згодом приступити до щоденної служби.

Вівчарки живуть тепер у військовій частині Нацгвардії у Вінниці. Працюватимуть вони у кінологічній службі. 

Вже скоро кінологи зі своїми чотирилапими правоохоронцями поїдуть на іспити, там і визначать їхні майбутні спеціалізації. Про це інформує Західне територіальне управління Національної гвардії України.

Хель

Бельгійській вівчарці Хель п'ять місяців. Її господар Євген Рухленко, який був солдатом строкової служби, а тапер контрактник-гвардієць.

Відео дня

«Хель ще молода, тому вередує. Але швидко вчиться та слухає, — розповідає нацгвардієць Євген. — Бельгійську вівчарку підібрав мій друг. Він вже понад п’ять років займається породистими собаками. Порадив мені саме таку породу. Вони мають гарну окрасу, розумні, спритні й піддаються дресируванню. Вірю, що Хель стане чудовою службовою помічницею».

Айсі

Ще одна бельгійська вівчарка Айсі невгамовна та грайлива. Опікується нею солдат Максим Соколик. Військовий любить тварин, саме тому пішов на кінолога.

Свою собаку він вимогливо тренує. Айсі полюбляє грати у м’яча. У майбутньому вона зможе шукати зброю, вибухівку та наркотики.

Тож, скоріш за все, її спеціальність – це пошук зброї, вибухівки або наркотиків, певен гвардієць.

«Дуже важливо саме в ранньому віці правильно визначити характер собак. Спокійних собак тренуємо на пошук зброї, агресивніших залучаємо до пошуку робіт, затримання злочинців. До кожного собаки треба підібрати підхід», — підкреслює кінолог Максим.

Арні

Господар Арні переконаний, що німецька вівчарка стане незамінним помічником з пошуку людей. Собака вже демонструє свої професійні навички. 

«У новеньких собак ранкове та вечірнє тренування. Годуємо п’ять разів на день. Собака до шести місяців має отримувати багато вітамінів, щоб мати нормальний ріст, кістки та форму, аби в майбутньому з нею можна було займатися, — ділиться досвідом начальник кінологічної служби Олег Петрусь. — Дивимося по загальному курсу дресирування, як виконує команди. Робимо висновки. Але для бездоганної служби собака має пройти суворий вишкіл».

З Вінницького муніципального притулку для тварин у 2022 році, нагадаємо, вдалось влаштувати у домівки 67 собак. Стати господарем чотирилапого друга можете і ви. Детальніше за посиланням.

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андриана Бурковська

    Our life is what our thoughts make it.
  • Joyful Ojoma

keyboard_arrow_up