У Вінниці депутати провалили голосування за одне із земельних питань. У чому суть?

У Вінниці депутати провалили голосування за одне із земельних питань. У чому суть?
Сесія міської ради / Фото: vmr.gov.ua
  • З 34 питань на теперішній сесії міськради не ухвалили лише одне. Дивує те, що провалений проект рішення — з земельного блоку питань, на які завжди є більшість депутатських голосів.
  • Ми дізналися, що міська рада вкотре відмовляє чоловікові у розробці проекту землеустрою. На ділянці, площею 10 соток, заявник хоче побудувати дім. Але за версією чиновників, це земля є лісом.

«Рішення не прийнято», — таке речення на сесіях Вінницької міської ради звучить вкрай рідко. Бо зазвичай, наші депутати схвалюють все, що було раніше погоджено виконкомом і постійними комісіями.

Однак висновок, що рішення не прийнято отримало 20 питання у порядку денному «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність громадянину». 

Проголосували «За» — 7 депутатів, «Проти» — 3, «Утримались» — 8, «Не голосували» — 27. Що в тому рішенні такого, через що його не хочуть ухвалювати?

Відео дня

Не можна будуватись, бо це ліс

У проекті рішення йшлося, що Сергій Валентинович Сухоруков хоче отримати дозвіл на розробку проекту землеустрою ділянки, площею 10 соток. На цій землі, що розташована в районі провулку Зелений міста Вінниці, чоловік планує побудувати житловий будинок. Тому перед цим хоче землю приватизувати.

Як виявилося, розглянути це питання міськраду змусив суд. І за рішенням суддів виходить, що Сергій Сухоруков виборює для себе землю вже не перший рік.

Ще у 2018 році чоловік звернувся до міської влади, аби отримати землю під будівництво дому. Міська рада відмовилася це робити, пояснюючи тим, що ця земля є у користуванні держпідприємства «Вінницьке лісове господарство».

Чоловік пішов до суду, де рішення міської ради скасували і зобов’язали депутатів наново розглянути заяву про відведення землі у власність Сухорукову. Але від міської ради знову отримав відмову. Мовляв, земля досі є в користуванні лісового господарства і приватизувати її немає можливості.

Сергій Сухоруков звернувся знов до Окружного адмінсуду Вінниці, де розлого пояснюють, чому Вінницька міська рада порушує закон.

Доказів для відмови немає

Вінницький лісгосп надав докази, що ділянка, на яку претендує Сухоруков, є землею лісогосподарського призначення.

У Держгеокадастрі не змогли надати докази цьому, адже в управлінні відсутні документи про державну реєстрацію цієї ділянки.

Ба більше, в Генплані Вінниці зазначено, що земельна ділянка, яку хоче отримати чоловік у власність, знаходиться в зоні «Ж-1» — зона садибної-житлової забудови. І документів, що земельна ділянка, на яку претендує Сухоруков, є землею лісогосподарського призначення, в департаменті земельних ресурсів немає.

Враховуючи ці доводи, судді кажуть, що міська рада немає достатньо підстав для відмови у розробці проекту землеустрою.

Тому Окружний адмінсуд зобов’язав міську раду видати Сергію Сухорукову дозвіл на розробку проекту землеустрою на ділянку, площею 0,1 га, в районі провулку Зеленого.

Але, як ми пересвідчилися, на цій сесії міськради депутати знову провалили голосування за це спірне питання. І вочевидь, це стане приводом нового судового розгляду.

Раніше, нагадаємо, депутати провалили голосування за продаж землі під «Вінницяфармацією»

 

Читайте також:

Активісти розповіли про результати апеляції у справі про будівництво на Замковій горі

Не хотів йти до війська — отримав строк. Судили хлопця, який проігнорував повістку

Суд визнав винною водійку, яка збила вінницького волонтера Ярослава Пашкевича

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Daily

    смішно таку ху''''ню читати обійди це місто на його околиці хто тут щось побудував правильно
  • Andrij Kostanda

    На хату гроші є. А на роміщ голодающим депутатам?
  • Ols Kat

    о Боже, какая трагедия. Что же теперь с нами всеми будет?

keyboard_arrow_up