Активісти розповіли про результати апеляції у справі про будівництво на Замковій горі

Активісти розповіли про результати апеляції у справі про будівництво на Замковій горі
фото з архіву редакції
  • Справа навколо Замкової гори набула активного розголосу у вересні 2020-го, коли стало відомо, що там планують будувати шестиповерхову споруду. 
  • Громадські активісти подали до суду на міську раду з альтернативним проєкт рішенням облаштування Замкової гори. Наприкінці лютого активісти виграли суд. 
  • А нещодавно відбувалася апеляція у цій справи. Розповідаємо, про її результати. 

Активісти пропонували, нагадаємо, облаштувати там парк, щоб зберегти історичну спадщину. Ми були присутні 24 лютого, коли відбулося останнє засідання у цій справі. Тоді на засіданні були присутні дві сторони: члени громадських організацій та представник від міськради. Суддя — Наталія Крапівницька. Активісти тоді виграли суд. Детальніше можете прочитати ТУТ.

А нещодавно, 15 вересня, відбулася апеляцію у цій справі. Як розповідає нам активістка Таїсія Гайда, справу розглянули швидко. 

— В адміністративному судді була хороша суддя, яка у всьому розібралася і гарно прописала рішення. Тому в апеляційному суді вже не було, що додати. Вони швиденько розглянули і прийняли рішення, залишивши нашу перемогу в силі. Все залежить від того, наскільки суддя першої інстанції чітко прописує, — розповідає Таїсія Гайда. — Ще може бути касація, але, як розповідав наш адвокат, вона вже не зупиняє дію рішення. Тобто, рішення уже набирає чинності та зобов'язує діяти міську раду. А саме: скасувати дозвіл забудовнику, який було надано, і розглянути нашу ініціативу про створення парку. 

Відео дня

Додамо, до Дня прапора на Замковій горі облаштували територію. Там встановили 50-метровий флагшток, облаштували територію, та тепер це популярне місце прогулянок і відпочинку містян. У ЦІЙ публікації, показуємо, як виглядає оновлена територія Замкової гори та нагадуємо, у скільки це обійшлося нам, платникам податків. 

У чому цінність Замкової гори?   

На цій ділянці археологи виявили низку культурних шарів, як розповідав нам директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришин. Серед них — трипільське поселення IV-III тис. до н.е., городище VIII-VII ст. до н.е., слов’янське поселення XIII ст. 

— Сам термін «Замкова гора» пов'язаний з будівництвом тут дерев’яно-земляного укріплення у 1512 році за старостування князя Костянтина Івановича Острозького, — каже Федоришин. 

Читайте також:

Голові Тиврівського райсуду повідомили про підозру в одержанні хабару. Що відомо?

Важливе за 17 вересня на 20minut.ua. Найцікавіші новини, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Те що апеляцію виграли це добре, погано те що ніхто з корумпованих чиновників міської ради не поніс відповідальність за надання дозволу для побудови шести поверхівки.

keyboard_arrow_up