У Вінниці чоловік провалився в Південний Буг під лід. Рибалку передали медикам

У Вінниці чоловік провалився в Південний Буг під лід. Рибалку передали медикам
  • Сьогодні, 5 березня, вінничанин пішов на риболовлю. Вона могла стати для чоловіка останньою в житті. На щастя, рятувальники встигнули витягнути чоловіка з під льоду.

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на річці Південний Буг в районі вулиці Бузький Узвіз людина провалилася під лід.

На місці рятувальники встановили, що постраждалий знаходиться у водоймі та не може самостійно вибратися.

— Бійці ДСНС за допомогою мотузки та рятувального човна витягли чоловіка на берег та передали бригаді екстреної медичної допомоги, — кажуть у відділі комунікації  Служби порятунку.

Відео дня

Постраждалим виявився 65-річний місцевий житель.

На сайті виклали фото операції порятунку:

Возможно, это изображение (водоем)

Возможно, это изображение (1 особа та просто неба)

Надзвичайники застерігають людей від виходу на кригу

Минають останні зимові дні, а з понеділка в Україну ввірветься календарна весна. Але вже зараз ми відчуваємо температурне потепління, сильні морози лишилися позаду, а надворі відлига. В цей період рятувальники вкотре звертаються до громадян з наполегливим проханням не виходити на кригу водойм. Саме зараз лід становить особливу небезпеку!

Через нехтування правилами безпеки, зазвичай рибалки нерідко потрапляють у ситуації, що можуть мати досить трагічні наслідки. Так, 25 лютого до Служби порятунку  надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпро, 6 рибалок знаходяться на відстані 600 метрів від берега на крижині, що відкололась. До місця події оперативно прибули надзвичайники. На двох гумових човнах співробітники ДСНС дістались до рибалок та доправили до берега. На щастя, обійшлося без жертв.

Фахівці Служби порятунку упродовж тижня здійснювали профілактичні заходи поблизу водойм, щоб попередити виникнення надзвичайних подій за участю громадян, які не зважаючи на погодні умови, проводять дозвілля на зимових водоймах.

Так, 26 лютого на Кіровоградщині  рятувальники Гайворонського району здійснили профілактичне відпрацювання місць зимової ловлі риби на території міста Гайворон. Під час роз’яснювальної роботи головним завданням для надзвичайників було не лише нагадати правила безпеки на кризі, але й пояснити, як діяти, коли провалився під лід. Рибалок попередили про підвищену небезпеку такого дозвілля, розповіли, як визначається товщина льоду та нагадали прийоми надання допомоги постраждалому.                                                                

25 лютого рятувальники Хмельниччини здійснили черговий рейд водоймами міста Городок. ДСНСівці застерегли рибалок від необережності на кризі, адже наразі денна температура  повітря сягає плюсової позначки і лід почав стрімко танути. Надзвичайники також розповіли любителям зимового дозвілля, як діяти у разі, якщо крига під ногами проломилася, та як надати допомогу тому, хто опинився у крижаній воді. Рятувальники нагадали номери служб екстреного реагування та вручили інформаційні пам’ятки з переліком правил поведінки на льоду.

Водночас, фахівці Служби порятунку Вінниччини продовжують масову інформаційно-роз’яснювальну кампанію в районах та містах області, під час якої застерігають і навчають громадян правилам безпеки під час перебування поблизу та на водоймах взимку. Така робота проведена в Чернівецькому, Теплицькому, Томашпільському та Жмеринському районах області. Під час рейдів дорослим та дітям рятувальники вручили інформаційні пам’ятки з правилами поведінки на льоду.

Подібні превентивні заходи здійснили бійці ДСНС в Луганській області. Зокрема надзвичайники смт Марківка 24 лютого спільно зі спеціалістом з питань надзвичайних ситуацій Марківської селищної ради провели профілактичний рейд водоймищами району.  Вони поспілкувалися з рибалками та застерігали їх від необачних вчинків. Рятувальники наголосили, що не можна виходити на кригу, товщина і міцність якої не відомі, варто слідкувати за дозвіллям дітей та обов’язково пояснювати їм небезпеку пустощів на водоймі особливо у період відлиги. Кожному співрозмовнику фахівці ДСНС вручили інформаційні листівки із правилами поведінки на льоду та нагадали номер Служби порятунку – 101.

  • Шановні громадяни, рятувальники закликають не виходити на кригу водойм у відлигу. Оскільки температурні показники вдень сягають позначки вище нуля, крига становить потенційну загрозу для життя тих, хто вирішить знехтувати попередженнями фахівців ДСНС!

Якщо ж з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, — не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Читайте також:

В Україні почалася третя хвиля коронавірусу, можливий жорсткий локдаун — Шмигаль

Скандал у Гнівані: у міста забрали бригаду швидкої допомоги. Що каже влада?

У Вінниці в тролейбусі впав дідусь та зламав стегно. Родичі шукають свідків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up