У центрі пройшла благодійна барахолка. Вінничан вчили надати першу домедичну допомогу

У центрі пройшла благодійна барахолка. Вінничан вчили надати першу домедичну допомогу
  • У Вінниці організували благодійну барахолку. Всі зібрані кошти з продажу речей віддадуть на лікування важкохворого п'ятирічного Стаса Любенка. У незрячого хлопчика епілепсія, ДЦП та ще кілька важких захворювань. 
  • На заході розповідали про епілепсію, можна було придбати стильний одяг, поспілкуватися з активними вінничанами, потанцювати та пройти лекцію з надання першої домедичної допомоги. 
  • Побували на благодійному заході та розповідаємо вам. 

Біля коворкінгу «Артинов» вже з 17.30 збиралися вінничани. Там організували барахолку на якій можна було придбати речі, прикраси, іграшки, книги чи квіти. Організаторкою благодійного заходу є Анастасія Юрчишина, яка створила ініціативу «Philantrop.ist».

На сторінці цієї ініціативи в Instagram вона продає речі та папарельно розповідає про таку важливу тему, яка епілепсія. А всі гроші з продажів передає Стасу Любенку. 

— У мене мама хворіє епілепсією і ми спочатку вдома всі були залякані цим. Потім я зрозуміла, що потроху треба з цього виходити і почала читати інформацію. Зрозуміла, що треба соціалізуватися, і що дуже багато людей хворіє епілепсією. Так згодом, у час карантину, з'явився мій блог, — розповідає Анастасія. — Я розумію, що соціальні теми дуже важкі, що зацікавити людей виключно корисною інформацією. Тому мені прийшла ідея розвантажити свій гардероб і допомогти комусь. Відповідно, допомагаємо комусь і говоримо про епілепсію. 

Відео дня

Як розповідає організаторка, зі Стасом, якому вона передає кошти, познайомилася через його маму в соцмережі. І у рамках її ініціативи вже вдалося назбирати і передати хлопчику 1, 500 гривень. 

— Мені хочеться цих заходом і своїм блогом трансформувати розуміння епілепсії. Про цю хворобу можна говорити у розслабленій атмосфері, до прикладу, на ось такому івенті, де ми трішки танцюємо, слухаємо музику, купуємо одяг, — продовжує дівчина. — Насолоджуватися життям можна, коли ти живеш з епілепсією чи з іншими захворюваннями. У нас все ще бояться люди відкрито про це говорити. 

Під час барахолки проходила лекція з надання першої домедичної допомоги. На ній говорили про дії, які можуть врятувати життя у різних випадках. Будь-то перелом, опік чи епілептичний напад. 

У фотогалереї ви можете переглянути коротку інструкцію, що робити, якщо ви бачите людину у якої епілептичний напад. 

Для барахолки за тиждень до заходу Анастасія збирала одяг, який приносили вінничани, у трьох локаціях. Кілька десятків кілограмів одягу вони переслали у «Місто добра» — це центр підтримки для мам, які постраждали від різного виду насилля, із малюками на руках.

А наприкінці вечора для усіх присутніх влаштували невелику вечірку з музикою та танцями. 

Читайте також:

Як не згоріти на сонці? Та ще п'ять інших запитань до дерматолога

Як охолодитися в спеку без кондиціонера? Тримайте практичні поради

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up