У парку Ющенка зрізають дерева. Що це — санітарна рубка чи готують ділянку під забудову?

У парку Ющенка зрізають дерева. Що це — санітарна рубка чи готують ділянку під забудову?
  • У парку імені О.І. Ющенка інтенсивно вирізають дерева. Вінничани занепокоєні цією ситуацією.
  • Сьогодні на місце події виїхала вінницька депутатка та перевірила, що відбувається у парку.

Пообіді 23 жовтня вінничанин Володимир Грищенко опублікував пост про парк Ющенка.

— Вперше за багато років в парку ім.О.І. Ющенка іде достатньо інтенсивна рубка дерев. Якщо це санітарна рубка і видаляють хворі та сухі дерева, то це позитивно. А якщо ні та іде підготовка дільниці під якусь забудову? Відповідь можуть надати фахівці. Бажано знайти пояснення, — написав чоловік та виклав фото порізаних дерев.

Відео дня

Допис побачила Вікторія Родінкова та написала: «Вже йду на місце. Наскільки я знаю, грошей на санітарну рубку так і не виділили. У плані сесії питання парку немає».

Зазначимо, Вікторія — депутатка Вінницької обласної ради, професор Вінницького національного медичного університету та автор алергопрогнозів. Родінкова, як зазначають на сайті обласної ради, закріплена за Вінницькою міської територіальною громадою.

Одразу ж Вікторі надали відповідь з лікарні до якої відноситься парк.

— Заступник директора лікарні, яка відповідає за питання благоустрою парку, запевняє, що це давно запланована санітарна вирубка, на яку лікарня просила гроші впродовж декількох років. Вочевидь, лікарні таки виділити гроші — таке рішення було, момент самого виділення я могла пропустити, — і заступник Тетяна Дмитрівна, так вона в мене записана в телефоні, прізвища не пам'ятаю, каже, що це, виключно, санітарні знесення тих 100 дерев, які були віднесені до аварійних, — розповідає вікторія Родінкова. — Лікарня повела тендер і тепер якась фірма їх зносить. З весни будуть закупати саджанці, шукати на них гроші, і поновлювати зелений фонд.

Відповідь не зупинила Родінкову і вона все ж поїхала подивитися на власні очі, які саме дерева позрізали. Після відвідин парку вона зазначила — дійсно йде санітарна рубка. Так кажуть у лікарні, так видно на місці події. Зрізані дерева уже були аварійні та належали до сухостою.

— Єдиний сумнів, то, на жаль — великий ясен. У стовбурі вже є пустоти, втім, дерево мало листя і нормальну кору, тобто, в принципі, ще могли б жити. Решта того, що я побачила спиляним, то, точно, сухостій. Кажу, як людина, що 17 років викладає ботаніку в університеті. Втім, за документами, які керівництво надавало мені раніше, таких дерев у парку близько 100. Тобто, рубка продовжиться — виділення грошей на неї лікарня Ющенка домагалася декілька років. І парк, на жаль, стрімко лисіє, — каже Родінкова. — Весною потрібно буде відновлювати парк все одно. А до того часу не дати перевести землю під ним під будівництво остаточно. Початок процесам захисту парку вже покладений. Після розголосу про можливу зміну статусу парку, питання про його передачу Віноблагролісу не виноситься на сесію облради другий раз поспіль.

 

 

Читайте також:

Серіал про жорстокість, насилля та вбивства. Як «Гра в кальмара» впливає на дитячу психіку

Нові деталі ДТП на Інтернаціоналістів. Серед потерпілих — багатодітна мати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Владимир Рябоконь

    разве может наша Винницкая элита жить рядом с дурдомом,всё идёт к тому,что больницы там не будет,и так опоздали
  • Анатолий Гордий

    куда смогрит  гайда и дорожный контроль
  • Анатолий Гордий

    внуки идети комисаров  икомунистов  никак не могут  нажратся  ничего   страного  лет 15 назад  пыгались построить дома на старом  еврейском кладбище вовремена гройсмана  мера и эгим все сказано
  • Елена Папирова

    Гройсман великий державний діяч все заради держави, тільки заради держави і.для комфорту вінничан.

    vik n reply Елена Папирова

    как  раз  комунисты и построили и больницу  и парк-где  лечение
    было  за счет  государства .а что построили дермократы с 1991 ,да и какие  они  демократы  это нацисты .коропоратисты.мусолини строил у строил у себя режим корпоритивизма.диктатуры и фашизма.в чем мы  и живем тоесть  городские  жунгли.это не  дети комунистов,как ты пишешь  а потомки предателя Понтеры кот.с 1920 прислуживал  абверу  и мычал  нымае кращого  товариша  для украина чем  германия.а кто была  германия-хищник с колониями в африке  азии, и понтера это  знал  но продолжал  прислуживать.я уже молчу какой  постыдный ультиматум поставила  германия грушевському  зрадныку №1 после кравчука(современной истории) .мясо ,зерно провизию.для герм.армии в  обмен на признание  териториал.целостности центр.рады.запад  и дал нам "героя"Понтеру потому что  знает что в каждом  из нас живет минибондера  подлый трус и предатель кот.сбегает на  запад  от проблем.разве сег..минибондеры не посбегали по  польшам-в трудовое  рабство? как крысы.оставили тут своих детей.кот спиваются и нюхают.и ходят без работы.а скоро  разучатся читать и писать.и будут  бе ме.на  поле с клубникой.так что сидите  дальше и минусуйте меня.безмозглые.вас ждет соц.ад. и ликари с красного креста  кот вас  будут  лечить уколами и пощечинами.

keyboard_arrow_up