У міській раді заявили про наміри демонтувати понад пів сотні водоматів. Що про це кажуть в «Долина Плюс»

У міській раді заявили про наміри демонтувати понад пів сотні водоматів. Що про це кажуть в «Долина Плюс»
Фото: Богдан Граба
  • Влада Вінниці хоче, аби «Долина Плюс» демонтувала частину своїх акваматів, які нібито встановлені незаконно. У ВМР пояснюють, що така їхня вимога допоможе уникнути нечесної конкуренції між усіма операторами, які доставляють розливну воду у місті. 

Третій тиждень триває епопея між компанією-постачальником питної води «Долина плюс» та Вінницькою міською радою. Спочатку ВМР відмовили у подальшому розміщенні водоматів мережі на вулицях міста.

Потім у відповідь на запит журналіста «20 хвилин» таке рішення пояснили тим, що аквамати встановленні без відповідного погодження, а самі підприємці ігнорували припис та попередження про демонтаж самовільно встановлених водоматів.  

Власник та керівник «Долина Плюс» Георгій Пилипчанський своєю чергою розповідав нашій редакції, що вони продовжують працювати у штатному режимі, а водомати ніхто не збирається вимикати та вивозити.

Відео дня

Тепер на сайті ВМР з'явилася публікація про недопущення нечесної конкуренції та рівні умови праці для всіх операторів. У ній, зокрема, йдеться: «Рішенням виконавчого комітету представники ТМ «Долина Плюс» мають демонтувати 53 самовільно встановлених водомати у зв’язку з порушенням вимог Порядку використання об’єктів благоустрою для здійснення торговельної діяльності з пересувних об’єктів сезонної торгівлі».  

У мерії зазначають, що наразі у Вінниці працює чотири оператори: «Подоляночка» (132 автомати), «Аква Пульс» (146 автоматів) та «Аква Люкс» (70 автоматів) та «Долина Плюс» (303 автомати, 53 з яких встановлені без відповідного погодження ВМР). 

«Враховуючи звернення та побажання інших операторів ринку з реалізації питної води щодо однакових умов здійснення підприємницької діяльності та значну кількість встановлених автоматів порівняно з іншими операторами ринку, ТМ «Долина Плюс» було відмовлено у наданні погодження на самовільне встановлення 53 автоматів з неодноразовим попередженням про їхній демонтаж. Компанії були вручені під розпис повідомлення про термінове проведення робіт з демонтажу 53 самовільно встановлених автоматів».

На момент публікації цього матеріалу всі аквамати «Долини Плюс» працюють у штатному режимі. Під час телефонної розмови керівник компанії Георгій Пилипчанський повідомив, що наразі вони ведуть діалог з ВМР.

— Ми з'ясовуємо деталі. У міській раді мають до кінця робочого тижня дати роз'яснення та опублікувати кількість водоматів з адресами, звідки ми маємо їх демонтувати, — пояснює Пилипчанський. — Наразі рішення виконкому з цього приводу немає. Коли воно буде, тоді зможемо розповісти про це більше.  

Читайте також:

На Старому місті колишній табір «Колос» планують забудувати житлом

Скандал навколо Буші: на аукціоні продали історичний шмат гори, люди – встали на захист

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (63)
  • Наталія Дегтяр

    А влада Вінниці  не знає, чи не хоче знати,що з перших днів СВО вони БЕЗКОШТОВНО розвозили воду!  Може влада  їм оплатила  хоч розходи на транспорт?  Чого вони прискіпуються до "Долини" замість подяки?
  • ИРЕНА

    Стоїть Долина , а потім у двір припхалися ще дві фірми , чого ?? Ви ж бачити що вже є автомат, то пошукайте другий двір !! А ні , ти Долина йди , а ми свої залишимо !
    Не створюйте людям проблем ! Стала перша Долина , то нехай стоїть! А ви свої заберіть , як щось не подобається !!
  • Наталья Стойка

    Діло хороше, прибуткове. Тому влада хоче його під себе взяти. Деж ви бачили, що зайва копійка піде у іншу кишеню.
  • Valeria Pilipak

    За "Долину". Влада має чути людей, бачити їхні петиції на підтримку того, виробника, що повністю задовільняє людей.

keyboard_arrow_up