У Гнівані горить сміттєзвалище. Знайшли львівський слід

У Гнівані горить сміттєзвалище. Знайшли львівський слід
  • Уже кілька днів горить сміттєзвалище на околиці Гнівані. На місце події сьогодні виїхав місцевий активіст та розповів, що знайшов відходи зі Львова.

Про це у фейсбук розповів активіст з Гнівані Віктор Пурдик.

— Не було зрозуміло, чому палає, тому вирішили приїхати подивитися, — каже Віктор. — Також було багато звернень від громади з села Демидівки, куди привезли львівське сміття. Вони бачили, що вантажівки заїжджали і на наше сміттєзвалище. Ми вирішили перевірити це та знайшли докази.

Відео дня

Чоловік каже, що ці докази готовий передати працівникам правоохоронних органів. Серед сміття активіст знайшов папери з написами «Львів». Це і записник, і екзаменаційні білети львівського коледжу. 

— Якщо правоохоронці захочуть сюди приїхати і знайти докази, то знайдуть, — продовжує Віктор. — Ми підозрюємо, що це підпал, аби приховати докази. Висновки такі робити зарано, це можуть визначити лише поліцейські.

Зазначимо, що горіти сміття у Гнівані почало одразу після викриття факту вивозу львівського сміття до Демидівки, яка знаходиться неподалік. Займання приборкували місцеві комунальники, рятувальники та військові з місцевої частини.

Знайдені Віктором папери були виявлені на зачищеній уже території. Номер телефону, що був у записнику, дійсно належить жительці Львова. Це вона підтвердила у телефонній розмові.

Вночі 10 серпня 2020 року, нагадаємо, поліцейські виявили у Жмеринському районі 5 вантажівок зі сміттям, яке привезли з Львівської області. Висипали сміття на територію земель сільськогосподарського призначення. Встигла це зробити одна вантажівка, але як виявилося, возили сюди непотріб і раніше.

Згодом стало відомо, що відходи до села Демидівка звозили уже протягом двох тижнів. Деталі про це у матеріалах:

До речі, сміття з Львову уже не вперше везуть на Вінниччину. У Погребищі в 2016 році активісти зловили вантажівки з львівським сміттям. Деякі з 12-ти фур встигли розвантажитися на місцевому сміттєзвалищі. То були 20-тонні автомобілі марки «MAN» і «Volvo». Представник фірми власника відходів повідомив журналісту 20 хвилин/RIA, що звідти його повезуть на Стадницький полігон. В «ЕкоВіні» категорично заперечили такий розвиток подій. 

 

Читайте також:

Центр, сміття і калабаня: жителі Коріатовичів скаржаться на вуличний безлад

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 14 серпня, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    Зае...и засранцы.
  • Dim Vin

    Це все порох не дає садіку сміттєпереробний завод побудувати
  • Svyatoslav Usatyuk

    Львівський слід - горить як під Львовом...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up