На Вінниччині заблокували машини з львівським сміттям. Його везуть у Стадницю?

На Вінниччині заблокували машини з львівським сміттям. Його везуть у Стадницю?
  • Дванадцять 20-тонних автомобілів марки  «MAN» і «Volvo» із смердючим «подарунком» від мера Львова пана Садового прибули до Погребища.
  • Представник фірми власника відходів повідомив журналісту 20 хвилин/RIA, що звідти його повезуть на Стадницький полігон.
  • В «ЕкоВіні» категорично заперечують такий розвиток подій

- Ми не укладали жодного договору на вивезення сміття зі Львова на Стадницький полігон, - пояснив журналісту 20 хвилин/RIA керівник підприємства «ЕкоВін» Володимир Чорновол. –Так, до нашої бухгалтерії підходив невідомий чоловік. Назвався представником однієї з будівельних компаній. Просив бланк договору на вивезення будівельного сміття. Йому пояснили, що потрібна довідка на походження сміття та ще ряд інших документів. Більше він до нас не з’являвся.

- Представник однієї з київських фірм надав копію договору з вінницьким підприємством «ЕкоВін», - каже в.о.начальника поліції Погребищенського району Володимир Гавриш. – Там є адреса фірми, яка вивозить відходи, вона зареєстрована у Києві в квартирі житлового будинку.

Показати документ пан Гавриш відмовився.

Відео дня

Пропонували висипати сміття у… лісосмузі

Розмова відбувалася вчора у другій половині дня у Погребищі біля міського полігону побутових відходів. У присутності керівництва району і міста, представників поліції і прокуратури, обласної екологічної інспекції, активісти заблокували п’ять львівських автомобілів зі сміттям. Кажуть, не відпустять їх доти, доки фірма не прибере уже розвантажене сміття край дороги біля полігону. Його завезли на минулому тижні у четвер-пятницю.

- Вони з четверга возять сюди своє сміття, - розповідає один з активістів на ім’я Іван, замість прізвища називає свій позивний в АТО – Смерека. – Сім машин уже вигрузили. З них три чи чотири на краю дороги, навіть не заїжджали на полігон. Відходи з ще однієї машини, яку розвантажили з іншої сторони полігону, підпалили і ми викликали пожежників, щоб погасили вогонь, але сміття все одно тліє.  

- Ніяких дозволів міська влада не надавала на вивезення до нас сміття зі Львова, - каже міський голова Погребища Анатолій Білик. – Ніхто попередньо навіть не узгоджував ці питання. Про те, що на полігон заїжджають чужі машини, нам повідомили місцеві жителі. Поліція перевірила у водіїв документи, у транспортних накладних значиться місце завантаження – Львів, місце доставки відходів не вказано.

«Нам назвали маршрут: Львів-Вінниця»

-Я отримав смс від львівської фірми «Екосвіт», в якому було вказано дату вантаження і маршрут: Львів-Вінниця, - розповів один з водіїв, назвати ім’я відмовився. – Після завантаження представник «Екосвіту» дав номер телефону чоловіка на ім’я Руслан і сказав, що надалі він буде вказувати маршрут. Зараз він втік і на дзвінки не відповідає. Ще у дорозі ми зрозуміли, що тут щось не чисто. Руслан декілька разів по телефону давав команду зупинитися. Підходив до мене пропонував виспати сміття то в лісосмугу, то на обочину, де було багато вільного місця. Я відмовлявся, бо це ж не мішок непотребу, а 20 тонн! Так він нас довів до Погребища, а коли зупинили активісти, втік і не показується.

«Сміття з Погребища перевеземо у Стадницю, у нас є договір з «ЕкоВіном»

-Відходи, що їх висипали біля полігону, фірма прибере і доставить їх на Стадницький полігон, - сказав активістам Юрій Крот. – А за ті, що розвантажили на території полігону, заплатимо кошти. Будемо домовлятися з місцевою владою про ціну.

Протягом усього дня у понеділок активісти і представники влади чекали приїзду представника київської фірми. Той по телефону час від часу говорив, що вже їде. Однак до 19-ї вечора так і не з’явився. Замість нього прибув чоловік з Вінниці. Назвав себе Юрій Крот. Сказав, що він представляє фірму «НЄГА», але не офіційно. Його уповноважили донести до людей інформацію про те, що фірма має договір з вінницьким підприємством «ЕкоВін». Сміття з Погребища вивезе за власні кошти.

Щкода водіїв. Вони опинилися у заручниках сміттєвої афери. Місцеві жителі принесли їм дещо поїсти, напоїли чаєм і кавою.

З деяких автомобілів відходи уже витікають на дорогу. Від цього сморід ще більше посилюється. Куди б вони далі не попрямували, за ними тягнутиметься шлейф львівських «ароматів». Ось так відомий львівський мер пан Садовий засмердів не тільки свою область, а й інші регіони держави.

Штрафи за побутові відходи невеликі

Старший інспектор обласної екологічної інспекції Петро Поліщук:

- Під час перевірки встановлено два місця несанкціонованого вивезення побутових відходів. В одному з них їх об’єм становить 255 метрів кубічних, в іншому – 44 метри кубічних. Згідно з чинним законодавством, побутові відходи належать до відходів четвертого класу. Штрафи за них невеликі. У даному випадку вони становлять 1800 гривень. Накласти їх маємо на власника відходів. Чекаємо, поки він приїде з Києва.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Турі Гільяно

    Безлад повний в тому Львові з таким мером. Тільки і знає, що на ТВ торгувати мармизою своєю. Коли не приїдеш туди - брудно, асфальт та тротуари вбиті (чого тільки варта площа перед зал. вокзалом, де з валізою не проїхати). Центр (площу Ринок) перетворили в якийсь суцільний кахветерій.
  • Анонім

    На то він і мер, щоб розбиратися зі своїми відходоми на місці, а не розвозити їх по всій Україні. Проблема зі сміттям не виникла в один день, вона назрівала вже давно. Чому не приймалось ніяких мір?
  • Anonymous

    "Дванадцять 20-тонних автомобілів марки  «MAN» і «Volvo» із смердючим «подарунком» від мера Львова пана Садового прибули до Погребища" - враження що весь мусор особисто пана Садового. Не жителів Львова, не комунальних підприємств .а сам пан Садовий "нагадив " і відправив 12 машин сміття. Пробачте але хтось домовлявся з нашої (вінницької) сторни що прийме  деяку кількість відходів на наші полігони, а коли підняли галас актевісти ця людина дивно пропала. Рейтинг  політичних сил БПП та Самопомічі у цьому ціна питання. Вирішити на певний термін проблему Львівського сміттья це і питання до Киівської влади а вона як ми бачимо чисто (вінницька). Так треба щоб місто Львів зрозуміло що вивозити свої відходи по Україні набагато дороще ніж вирішувати проблему на місці. Але те що ми бачимо це не вирішення питання відходів а боротьба за політичний рейтинг . Питання одне відібрати у Самопочі голоси по Україні.

    І повірте що питання буде затягнуте до виборів.
  • hbbb

    ужас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up