Пригоди львівського сміття: звідки та скільки фур привезли на Жмеринщину

Пригоди львівського сміття: звідки та скільки фур привезли на Жмеринщину
  • У Жмеринському районі виявили п'ять фур з львівським сміттям. Одну машину встигли висипати, ще чотири — арештували.
  • Однак, сміття там висипали й до цього. Його уже зібралося чимало.
  • До речі, привезли відходи не напряму з Львова. Сміття встигло помандрувати Україною.

Вночі 10 серпня поліцейські виявили у Жмеринському районі 5 вантажівок зі сміттям, які привезли з Львівської області.

— Впродовж двох тижнів здійснювався несанкціонований викид сміття на території  земельної ділянки. Факт забруднення земель задокументовано поліцейськими слідчого управління, екологічною інспекцією під процесуальним керівництвом прокуратури області, — каже заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Солдатов.

Про це ми писали вчора у матеріалі:

Відео дня

Згодом стали відомі інші деталі інциденту. У фейсбук головний прокурор Львівської області Ірина Діденко написала, що на Вінниччину уже встигли вивезти близько 50 фур сміття. Та додає, що спочатку його везли на Житомирщину, звідки уже до нас.

— Львівське сміття з Житомирщини переїхало до Вінниччини. Вчора проводили комплекс чергових слідчих дій вже на території Вінницької області, де на земельній ділянці сільськогосподарського призначення захоронено близько 50 фур львівського сміття, — пише Діденко. —Покарання за незаконні дії знайде своїх «героїв», але відкритим залишається питання як спонукати чиновників до справжнього вирішення цієї проблеми.

Також у поліції Львівщини повідомили, що відкрили провадження за фактом розтрати коштів, що виділяються з бюджету міста Львова на відшкодування додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів. 

— Встановлено, що перевезенням твердих побутових відходів займаються підприємці, які працюють на договірних умовах. Правоохоронці виявили та вилучили п’ять вантажних автомобілів, якими перевозилось сміття та трактор, за допомогою якого проводилось його захоронення, — кажуть в управлінні Національної поліції у Львівській області. — Встановлено, що до незаконного перевезення відходів зі Львова причетні п’ятеро мешканців Пустомитівського та Золочівського районів віком від 26 до 55 років. 

Міце події відвідав Юрій Мельник. Фото він виклав у фейсбук.

— Фоторепортаж з місця події... Сказати, що шокований, здивований, вражений, збентежений, стурбований — не сказати нічого... Сотні тон львівського сміття не де-небудь, а в нашій рідній Демидівці. Був на місці події з прокурором району та начальником поліції. Коментувати не маю права... Моя думка як колишнього правоохоронця — злочин, якщо не правовий, то, принаймні, проти мешканців громади однозначно, — пише чоловік у повідомленні.

Довідка

Опитування

Чи сортуєте Ви сміття (тверді побутові відходи – ТПВ) вдома?

Як сортувати сміття дивіться у відео:

 

Коментарі (6)
  • Татьяна Перкун

    👎
  • Сергій Безкоровайний

    Головний прокурор та посади вже тих засранців загадили пів країни

    Максим Менчук reply Сергій Безкоровайний

    Тим більше, що прокурор з Вінниччини! Серце має боліти за рідну землю!
  • serjeyp

    Привести тих чиновників щоб зібрали сміття і завести назад
  • Чудоюдо Монстр

    Водителям штраф по максимуму максимума,лишить прав управления на авто.Автомобили конфисковать,решением суда,  и поставить на баланс в области.

    Медвед Жоский reply Чудоюдо Монстр

    Ну да! Зачем наказывать тех кто нанял их на эту работу? Водителей много, они завтра других наймут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній Від читача 18:58 смс для Анечки 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up