Центр, сміття і калабаня: жителі Коріатовичів скаржаться на вуличний безлад

Центр, сміття і калабаня: жителі Коріатовичів скаржаться на вуличний безлад
  • В редакцію 20minut.ua звернувся читач, аби розповісти про зруйнований тротуар, занедбані прибудинкової території на Коріатовичів і засмічену набережну Південного Бугу.
  • У 2016 році представники департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради на запит вінничанина вже прибирали названу території. Тротуар переконували зробити ще чотири роки тому, але обіцянку не виконали.

У редакцію подзвонив вінничанин Михайло Піддубний. Пенсіонер прочитав статтю про забруднення річки Тяжилівки і вирішив поскаржитися на ситуацію, яка склалася на його вулиці в центрі міста, на узбережжі Південного Бугу.

Михайло Прохоровичу вже за 80. У будинку №9, що по вулиці Князів Коріатовичів, з дружиною мешкають з 2004 року. Говорить, що Вінницю дуже любить, вона давно для нього стала рідною домівкою, хоч сам родом з далекого Сибіру. І свій провулок, де проживає ще три сім'ї, поважає. Але в тих умовах, у яких останній час знаходяться жильці, пенсіонер каже — жити неможливо.

Відео дня

Перед мостом, що веде на вулицю Соборну, спускаємося ліворуч вниз. Там нас чекає Михайло Піддубний. Кілька кроків вверх, і перед нами табличка фірми «Теплокомплект», а під нею — зруйнований тротуар і калабаня. Несподіваний безлад прямо в центрі міста. 

— Це власне і вхід до нашого двору, — розповідає пенсіонер. — Ця калюжа стоїть, як бачите, і в спеку. Нам доводиться обходити. В непогоду калабаня стає в рази більшою. Чи то каналізація з люку протікає, чи що, — важко сказати. Знаємо, що там яма немаленька, бо до середини колеса машини сягає. Зверталися ми в різні інстанції, поки ніякої відповіді. 

Заходимо у провулочок, там дві старих будівлі на чотири сім'ї, Коріатовичів №9 та №11, кілька офісів. Далі — узбережжя Південного Бугу. Над водою  височить новобуд. Навколо нього — гори сміття, зламані дерева. 

Михайло Прохорович каже, що це готель будують. Чотири роки тому теж схожа ситуація була, теж їх двір в центрі міста в сміттєзвалище перетворили. Коли пенсіонер звертався в мерію, тоді навели порядок. Навіть той документ зберігся. 

У відповіді Департаменту комунального господарства та благоустрою на звернення Михайла Піддубного вказано, що управління провело «відповідні заходи щодо прибирання будівельних відходів та видалення чагарників з прибережно-захисної зони річки Південний Буг, в межах території земельної ділянки розміщеної недобудови».

До листа-відповіді навіть прикріпили фото «до і після» прибирання.

Крім цього у документі за підписом в.о директора департаменту комунального господарства Володимира Ніценко, датованим 6 травня 2016 року, також вказано: «в 2016 році департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради заплановані роботи по капітальному ремонту тротуару по вулиці Коріатовичів».

Як бачимо, тротуар ніхто не ремонтував. Михайло Прохорович міркує, скоріше всього, ями на тротуарі лататимуть, коли будівельні роботи комплексу на узбережжі завершаться.

— Напевно, коли той готель добудують, то нас звідси виселять. Ось тоді заїзд собі нормальний зроблять, — бідкається вінничанин. — Говорять, об'єкт мають здати у 2023 році, а що нам робити до цього часу? Через калабаню пенсіонерам, які тут мешкають, перескакувати, у смітті жити? Занедбана не лише дорога і наш двір, узбережжя Південного Бугу теж забруднене. Сподіваюся, що мої слова, ваша стаття і фотографії цього кошмару в центрі міста звернуть увагу відповідних інстанцій, і вони відремонтують частину дороги на Коріатовичів, розберуться з каналізаційним люком, ну і сміттєзвалище з нашого двору вивезуть. Крім того, торотуар від нас на Соборну відремонтують, бо там в холодну пору року люди ноги вивертають.

Опитування

А ви задоволені порядком на своїй вулиці?


Читайте також:

«Вона ніколи приємно не пахла» або хто знову забруднив річку Тяжилівку?

За п’ять років у Вінниці заасфальтували 119 вулиць приватного сектору

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up