Туга та сльози. У Вінниці вшановують пам'ять Олександра Сухомовського

Туга та сльози. У Вінниці вшановують пам'ять Олександра Сухомовського
  • У дворі школи-ліцею №7, що по вулиці Владислава Городецького, 21, зібралося чимало людей.
  • Усі вони прийшли вшанувати пам’ять директора навчального закладу Олександра Георгійовича, який помер у лікарні 22 вересня.

Захід пам'яті триватиме до 12.00. На подвір'ї школи уже біля сотні людей. Заїхали віддати шану і колеги Сухомовського — директори усіх міських шкіл.

Багато квітів, суму та сліз...

 
— Попрощались з Олександром Григоровичем Сухомовським. Не віриться. Людина з великої літери, педагог від Бога… Важко уявити без нього вінницьку освіту. Завдяки йому у Вінниці з’явився перший ліцей. І за майже 30 років діяльності заклад увійшов у число впевнених лідерів та є одним з найкращих в місті за якістю освіти. Коли директор школи — авторитет не тільки у колективі, але й в учнів та їхніх батьків, це про багато що говорить, — написав у фейсбук Сергій Моргунов. — У наших спогадах Олександр Сухомовський назавжди залишиться Великим Вчителем, усміхненим, енергійним, справедливим. Нам всім не вистачатиме Олександра Григоровича. Світла пам'ять….

Відео дня

Так не хочеться в це вірити — вінничани в соцмережах 

Довідка

Олександр Сухомовський народився у Вінниці у 1945 році. Після закінчення Вінницького державного педагогічного інституту ім. М. Островського (1970) він працював директором початкової школи села Сорочин Вінницького району, директором клубу кондитерської фабрики у Вінниці, учителем початкових класів, організатором позашкільної виховної роботи, заступником директора з навчально-виховної роботи середніх шкіл № 4 та № 22 Вінниці.

30 років Олександр Сухомовський обіймав посаду директора вінницької школи №7. Саме на її базі в 1992 році вперше з’явився ліцей. Розпочали із відділення економічного та медичного спрямування, а вже за три роки школа-ліцей отримала статус експериментального загальноосвітнього навчального закладу Всеукраїнського рівня. Ще через рік стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України». У 2006-му Олександру Григоровичу присвоєно звання Заслуженого працівника освіти України. 

Помер вінничанин 22 вересня 2020 року. У нього виявили коронавірус. 

 

Читайте також:

На 75 році життя помер директор сьомої школи-ліцею Олександр Сухомовський

Посипав зерном пшениці і танцював вальс з випускницями. Не стало Олександра Сухомовського

Минулої доби від COVID-19 померли двоє чоловіків 49 та 75 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Надія Шевчук

    Вічна память
  • Раиса Кабалюк

    Вічная пам'ять .Царство небесне. Земля пухом. Співчуття рідним.
  • Ольга Ситківці

    Вічна пам'ять
  • Галина Козійчук

    Мої співчуття рідним нехай спочиває з миром😥🙏🙏🙏🙏🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up