Туга та сльози. У Вінниці вшановують пам'ять Олександра Сухомовського

Туга та сльози. У Вінниці вшановують пам'ять Олександра Сухомовського
  • У дворі школи-ліцею №7, що по вулиці Владислава Городецького, 21, зібралося чимало людей.
  • Усі вони прийшли вшанувати пам’ять директора навчального закладу Олександра Георгійовича, який помер у лікарні 22 вересня.

Захід пам'яті триватиме до 12.00. На подвір'ї школи уже біля сотні людей. Заїхали віддати шану і колеги Сухомовського — директори усіх міських шкіл.

Багато квітів, суму та сліз...

 
— Попрощались з Олександром Григоровичем Сухомовським. Не віриться. Людина з великої літери, педагог від Бога… Важко уявити без нього вінницьку освіту. Завдяки йому у Вінниці з’явився перший ліцей. І за майже 30 років діяльності заклад увійшов у число впевнених лідерів та є одним з найкращих в місті за якістю освіти. Коли директор школи — авторитет не тільки у колективі, але й в учнів та їхніх батьків, це про багато що говорить, — написав у фейсбук Сергій Моргунов. — У наших спогадах Олександр Сухомовський назавжди залишиться Великим Вчителем, усміхненим, енергійним, справедливим. Нам всім не вистачатиме Олександра Григоровича. Світла пам'ять….

Відео дня

Так не хочеться в це вірити — вінничани в соцмережах 

Довідка

Олександр Сухомовський народився у Вінниці у 1945 році. Після закінчення Вінницького державного педагогічного інституту ім. М. Островського (1970) він працював директором початкової школи села Сорочин Вінницького району, директором клубу кондитерської фабрики у Вінниці, учителем початкових класів, організатором позашкільної виховної роботи, заступником директора з навчально-виховної роботи середніх шкіл № 4 та № 22 Вінниці.

30 років Олександр Сухомовський обіймав посаду директора вінницької школи №7. Саме на її базі в 1992 році вперше з’явився ліцей. Розпочали із відділення економічного та медичного спрямування, а вже за три роки школа-ліцей отримала статус експериментального загальноосвітнього навчального закладу Всеукраїнського рівня. Ще через рік стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України». У 2006-му Олександру Григоровичу присвоєно звання Заслуженого працівника освіти України. 

Помер вінничанин 22 вересня 2020 року. У нього виявили коронавірус. 

 

Читайте також:

На 75 році життя помер директор сьомої школи-ліцею Олександр Сухомовський

Посипав зерном пшениці і танцював вальс з випускницями. Не стало Олександра Сухомовського

Минулої доби від COVID-19 померли двоє чоловіків 49 та 75 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Надія Шевчук

    Вічна память
  • Раиса Кабалюк

    Вічная пам'ять .Царство небесне. Земля пухом. Співчуття рідним.
  • Ольга Ситківці

    Вічна пам'ять
  • Галина Козійчук

    Мої співчуття рідним нехай спочиває з миром😥🙏🙏🙏🙏🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up