Ціна звільнених земель — життя Героїв. У Вінниці попрощались з морпіхом Сергієм Петуховським

Ціна звільнених земель — життя Героїв. У Вінниці попрощались з морпіхом Сергієм Петуховським
З полеглим Героєм Сергієм Петуховським прощається його син, військовий Сергій
  • Вінниця знов у скорботі — в останню путь провели загиблого 9 серпня на Донеччині захисника Сергія Петуховського.

Останнім часом усі, мабуть, читали добрі новини про селище Урожайне Волноваського району що на Донеччині. Наші захисники звільнили його від ворога і нині закріплюються на досягнутих рубежах. Але ціна, якою українці наближають Перемогу над російськими окупантами, це, на превеликий жаль — життя наших Героїв.

9 серпня в боях біля Урожайного загинув вінничанин, морпіх Сергій Миколайович Петуховський. 18 серпня Герой повернувся додому на щиті. Всі небайдужі, друзі, рідні, побратими вшанували пам'ять захисника. 

Відео дня

Закрита труна, жовто-блакитні букети, сльози рідних, друзів, побратимів. Серпневими квітами встелений останній шлях, який нещодавно був дорогою додому...

На вулиці Левка Лук'яненка, біля двору будинку, де мешкав Герой з родиною, сотня вінничан утворили живий коридор, зустрічаючи Героя. Там же відбулася і церемонія прощання з військовим.

Народився Сергій Миколайович у селі Новоселиця Жмеринського району. Там же здобув восьмирічну освіту та вступив до Вінницького училища на спеціальність плиточника-облицювальника. Армію проходив в десантних військах в Німеччині. останнім часом проживав у мікрорайоні Тяжилів. Працював будівельником.

Згодом на заробітки поїхав за кордон, але щойно дізнався про агресивні дії росії — повернувся, щоб боронити Україну. В званні старшого сержанта служив у лавах 35-ї бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського.

Під Мар’янкою отримав дві контузії, проходив лікування в Хмельницькій області, і за кілька тижнів знову повернувся на фронт. Разом із побратимами 35 бригади морської піхоти звільняв окуповані території Донеччини.

17 липня наш земляк на фронті зустрів свої 53 роки та вже 9 серпня перестало битися серце відважного воїна внаслідок мінометного обстрілу, коли захисник йшов у наступ на ворога, відвойовувавши і звільняючи від окупації село Урожайне, Волноваського району. Вдома на Героя чекали дружина, двоє дітей та онуків, які в повідомленні отримали звістку, що їх Сергій Петуховських загинув, як справжній Герой.

«Знали б ви, люди, якою ціною дається кожен клаптик рідної землі… Ви б в тилу були б більш згуртовані і єдині, і допомагали б хлопцям наближати перемогу», — зі сльозами сказала сестра Героя Неля Миколаївна.

Люди, які навіть не знали захисника, теж прийшли віддати останню шану Герою, висловити співчуття рідним.

 — Ще один Ангел буде оберігати з Небесного війська, — говорить вінничанка Галина. — Низький уклін тобі, мужній воїне, Захиснику України. Співчуття родині і близьким друзям.

— Сьогодні немає чужого горя, чужих синів і чоловіків, вони усі наші рідні, бо віддають своє життя за нас, за родину, за Україну, — каже вінничанин Микола. — Співчуття рідним. Герою слава!

Захисника Сергія Петуховського поховали у його рідному селі Новоселиця. За розпорядженням Жмеринської міської ради 18 серпня оголошено Днем жалоби.

Редакція RIA/20minut.ua висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя!

 

 Читайте також:

Які можуть бути підстави для звільнення військового з лав ЗСУ? Коментар юриста

Як військовий може виїхати у відпустку за кордон? Юрист пояснив умови

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Olga Ilchenko

    Щирі співчуття родині 💔Вічна пам'ять Герою України 🇺🇦 😥😥😥
  • Светлана Куриневская

    Упокій Господи душу загиблого н.п Сергія. Пошли Царство Небесне і Вічний Спокій.Вічна Пам'ять Герою України!

    Хорошою був людиною Сергій.  Знала особисто. Працювали в одному управлінні.

    Низький уклін тобі Герою!

    Щирі співчуття всій родині!  

    Знаю цю біль.

    Три місяці пройшло ,як свого Героя похоронили. Ніяких слів не можна підібрати,щоб цю біль притупити🙏🏻🙏🏻🙏🏻😭😭😭
  • Tetiana Kesler

    Вічна пам'ять Герою
  • Катерина Кравчук

    Вічна пам'ять героям

keyboard_arrow_up