«Цей Маvіс — для вітчима». Як у Жмеринці дівчина, дружини, матері допомагають рідним на фронті

«Цей Маvіс — для вітчима». Як у Жмеринці дівчина, дружини, матері допомагають рідним на фронті
Для цих мужніх чоловіків студентка Вікторія збирає кошти на безпілотник Маvіс, до необхідної суми залишилося приблизно 5000 гривень, дівчина сподівається на небайдужих людей.
  • Купити для чоловіків на фронт автомобілі, спорядження, інші необхідні речі стараються жінки із Жмеринки.
  • Падчерка збирає кошти на придбання безпілотника для вітчима.
  • Як допомогти небайдужим жмеринчанкам?

Студентка пані Вікторія почувалася вкрай засмученою, коли дізналася, що у підрозділі її вітчима пана Дениса втратили безпілотник. Про це дівчина розповіла у розмові з журналістом «20 хвилин». Каже, не раз доводилося чути, що дрони це очі для військових. «Уявити, що вони залишилися без «очей» для мене було страшно, — говорить пані Вікторія. — Але боятися це не вихід із ситуації. Так військовим не зарадиш. Вирішила спробувати допомогти».

Перший донат становив сто гривень

Дівчина зізнається, що раніше їй не доводилося організовувати подібні акції, що стосуються збору коштів. Та й на безпілотниках вона не знається. Спершу поцікавилася, що скаже з цього приводу вітчим і його побратими. Вони одразу підтримали ініціативу Вікторії. Заодне підказали, який дрон їм би прислужився. Після того дівчина більше дізналася, що являє собою цей потрібний безпілотник моделі Маvіс 3. Щоб його купити, треба зібрати 120 тисяч гривень.

Відео дня

Вона подумала: якби мала таку суму, витратила б її без роздумів. Почувалася б щасливою від того, що передала мужнім чоловікам так потрібний їм літальний апарат. Таких грошей у них з мамою не було, тому дівчина вирішила організувати збір в Інтернеті, звернутися по допомогу до небайдужих. Звичайно, хвилювалася, бо не знала, якою буде реакція.

Вона написала пост у Фейсбуці й Інстаграмі.

Цікавлюся у співрозмовниці, чи запитувала вона дозволу у військових на публікацію їхнього фото?

«Так, запитувала у вітчима, а він у своїх побратимів, вони не заперечують, — відповідає дівчина. — Дописала на знімку назву їхньої бригади, вони служать у 118-й. Знаю, що воюють на «гарячому» Запорізькому напрямку».

На думку дівчини, знімок привертає увагу, по-друге, люди бачать, кому вони передають кошти. Для кожного з нас це важливо знати, кому допомагаєш.

Треба ще приблизно 5000 гривень

«Перший донат становив сто гривень, — розповідає Вікторія. — Це викликало радість і надію на те, що мені все вдасться. За два тижні люди переказали 15 тисяч гривень, але потім надходжень стало менше».

Дівчина знову і знову нагадувала про потребу бійців 118-ї бригади у безпілотнику. Каже, друге дихання отримала її ініціатива після поширення інформації у Фейсбуці на сторінці «Жмеринська газета». За що вона неабияк вдячна журналістам, так само, як і кожному, хто долучився до її ініціативи.

Згодом вона отримала ще одну підтримку. Знайома одного з побратимів вітчима на ім’я Анастасія дізналася про збір і взялася допомогти. Вона написала про це Вікторії. Домовилися, що окремо зібрані кошти складуть в одну суму і тоді відправлять військовим, аби вже вони замовляли дрон.  

Ще однією підтримкою стало поширення інформації про збір сестрою вітчима Дениса пані Дар’єю.

«Підрозділ мого брата з 118-ї бригади працює у гарячих точках, на самій лінії оборони, — написала вона. — Втрата чи поламка обладнання — це постійна проблема. Наші захисники намагаються за власні кошти покривати витрати на все необхідне, на жаль, у них не завжди є така можливість. Дрони — це їхні очі! Кожен бажаючий може допомогти донатом, чи репостом. Поки вони тримають оборону там, підтримаймо їх тут. Кошти на одну чашечку кави можна перетворити в донат для наших захисників, який допоможе врятувати чиєсь життя».

На час нашої розмови з пані Вікторією до завершення збору залишалося поповнити рахунок менше як на п’ять тисяч гривень.

«Дуже сподіваюся і дуже вірю в те, що завдяки цій публікації на сайті «20 хвилин» зможу закрити збір, — говорить дівчина. — Як тільки це станеться, одразу всю суму перекажу військовим 118-ї бригади, аби вони придбали необхідний дрон».

Для тих, хто має можливість підтримати ініціативну дівчину, вона повідомила ревізити:

Посилання на банку:https://send.monobank.ua/jar/7geb4vC7aJ

Номер картки банки: 5375411207764460

До речі, ще одна дівчинка зі Жмеринки — Діана Подзігун зуміла зібрати 58 тисяч гривень на ремонт авто для 82-ї бригади, де служить її тато.

 «Допомагаємо, бо хочемо, щоб всі повернулися живі»

Ці слова сказала під час розмови одна з жмеринчанок, чоловік якої нині на фронті. Про потребу в автомобілі вона дізналася під час розмови з ним. Зрештою, ніхто її не змушував починати збір коштів. Та й сама вона не знає, чи вдасться отримати необхідну суму. «Не можна сидіти, склавши руки, і думати, що хтось за тебе це зробить, бо вміє краще робити, — каже жінка. — Якщо так розмірковувати, то що з того вийде. А там війна! Там військові чекають на допомогу щохвилини».

Ось номера рахунків, на які жмеринчанки збирають кошти на придбання автомобілів для своїх чоловіків, синів:

-Збір на дрон для жмеринчанина Олександра Петрука матуся Галина не закриває, а продовжує на автомобіль. Доки вона збирала кошти на квадракоптер, Міністерство оборони України та Фонд Сергія Притули забезпечили підрозділ сучасними безпілотниками.

Родина Петруків просить усіх небайдужих підтримати збір на позашляховик для наших оборонців 36-ї ОБМП, де служить Олександр Петрук.

До речі, Олександр Петрук, випускник ліцею №1, має відзнаку Президента – медаль «За оборону України».

Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/6rkNf4yL8M

Номер картки банки 5375 4112 0856 3176

-Тетяна Жилавська відкрила збір коштів для штурмового полку в якому служить її чоловік. Просить небайдужих допомогти донатами на прилади нічного бачення та спеціальне спорядження для виконання бойових завдань та ефективної боротьби з ворогом.

Хлопці самотужки купують багато чого самі, але їх ресурси вичерпані ...

Наша ціль:150 000грн

Карта Монобанк: 5375411209836787

Посилання на Монобанк:https://send.monobank.ua/jar/6B7sfLcvCm

-Дружина Інна для чоловіка Юрія Карася з 59-ї бригади збирає кошти на автомобіль пікап. Власними силами бійцям і їхнім рідним вдалося зібрати 90 тис.грн. Потрібно ще приблизно стільки. Військові цього підрозділу нині тримають фронт на Донецькому напрямку.

Пані Інна, освітянка, просить небайдужих хоча б вартістю вашої кави підтримати хлопців.

Номер картки ПриватБанку: 5168 7451 7509 2516

Ще одне повідомлення про те, як залізничниця пані Руслана зуміла завдяки підтримці небайдужих зібрати кошти на тепловізор для чоловіка Тараса, він теж до війни працював на залізниці.

Всі ці факти взято з повідомлень у «Жмеринській газеті». Там зазначають, що вони непоодинокі, коли рідні люди в тилу підтримують тих, хто на фронті.

Читайте також:

Десятикласник виготовив для фронту 10 павербанків. Йому допомогли друзі і мати загиблого офіцера

Скільки грошей витратили на міські ремонти, а скільки на ЗСУ? Аналіз витрат бюджету Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up