«Це триватиме ще кілька тижнів»: які роботи проводять на Центральному мосту та на площі Героїв Чорнобиля

«Це триватиме ще кілька тижнів»: які роботи проводять на Центральному мосту та на площі Героїв Чорнобиля
  • Не перший тиждень на мосту й ділянці навпроти Центрального автовокзалу ведуться ремонтні роботи. Що саме там роблять? 

Впродовж двох останніх місяців у центрі Вінниці проводять капітальний ремонт із заміною кабельних мереж. Роботи ведуться під землею, тому вінничани могли бачити вириті котловани у різних частинах міста, починаючи від апеляційного суду й до Замостя. 

Наразі робітники підрядної організації, що з нею уклало договір АТ «Вінницяобленерго» працюють на Центральному мосту та на площі Героїв Чорнобиля. У пресслужбі обленерго розповіли, що більша частина із запланованого вже виконана, однак роботи триватимуть ще як мінімум два тижні. Загалом капітальний ремонт охопить два з половиною кілометри кабельних мереж, що їх мають замінити. 

Відео дня

Наразі приблизно десять робітників підрядної компанії протягують кабельні лінії під мостом. Роботи також ведуться на площі Героїв Чорнобиля. Котловани вириті аж до храму Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться на Київській. 

Нагадаємо, що на початку серпня під час риття одного з котлованів, підрядники натрапили на підземну аркову конструкцію біля Спасо-Преображенського кафедрального собору. Спочатку припускали, що вона може бути входом до старовинного підземного тунелю, однак згодом археологи розвіяли цей міф. 

Насправді ж, нововідкритий об’єкт виявився лише підвалом, що залишився від давно знесеного будинку. Знахідка не мала, ані підземних ходів, ні великої історичної цінності для міста. Після завершення усіх робіт на ділянці, арку засипали.

Читайте також:

На 600-річчя зводять муніципальний будинок. Яка вартість квадратного метра?

«Досить, їх і так забагато». Вінничани про будівництво ТЦ перед Центральним ринком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    У нашому місті, як завжди при настанні холодів починається активна робота по ремонту. Літа для цього не вистачає.

keyboard_arrow_up