«Це не ок!»: у Вінниці провели захід в межах міжнародної акції «16 днів проти насильства»

«Це не ок!»: у Вінниці провели захід в межах міжнародної акції «16 днів проти насильства»
  • У рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» поліція Вінниччини та органи місцевого самоврядування провели інформаційну кампанію на вулицях.

На вулицях міста працівники Вінницького міського центру соціальних служб, поліції та мобільних бригад з протидії домашнього насильства розповідали людям про різні форми домашнього насильства. 

Про це на своїй Facebook сторінці повідомила Вінницька міська рада.

Відео дня

Акція відбувалася біля Європейської площі та на проспекту Космонавтів біля червоної лавки, де кількома мовами написано «Ні насильству!» та розміщена інформація, як діяти у випадку домашнього насильства.

Вінничанам повідомили про спеціальні служби та номери телефонів, за якими можна звернутися, якщо вони потерпають від домашнього насильства або знають людей, які потребують допомоги.

Нагадуємо, що якщо ви або хтось із ваших близьких зазнав будь-якого типу насильства або розумієте, що існує загроза такого насильства, пам’ятайте, що найважливіше правило — не мовчати!

У Вінниці діють Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства, Денний центр соціально-психологічної допомоги, кризові кімнати для забезпечення безпечного проживання осіб, що постраждали від домашнього насильства.

Якщо ви стали свідком чи зіткнулися з домашнім або гендерно зумовленим насильством, негайно зателефонуйте до поліції за номером 102 або ж за телефонами:

  • 15-47 - цілодобова безоплатна «гаряча лінія»;
  • 0 800 75-04-75 (з 09.00 до 18.00) – обласна лінія довіри із запобігання насильству;
  • (050) 258-56-43, (050) 901-91-67 – мобільні бригади соціально-психологічної допомоги;
  • 116-123, 0 800 500-335 – анонімна безоплатна Національна «гаряча лінія».

Попередньо розповідали, що на стадіоні у Центральному парку, 26 листопада, відбувся масовий забіг «Acting for survivors».


Читайте також:

Як розпізнати переохолодження та що робити при ньому?

У Вінниці, щоб винайняти однокімнатну квартиру, потрібно віддати 73% зарплати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up