Проти домашнього насильства і злочинів рф. У Вінниці відбувся забіг «Acting for survivors»

Проти домашнього насильства і злочинів рф. У Вінниці відбувся забіг «Acting for survivors»
  • На стадіоні у Центральному парку 26 листопада відбувся масовий забіг. 
  • Це частина міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка в Україні проводиться, щоб привернути увагу до проблеми домашнього насилля та підтримати тих, хто постраждав від російської агресії.

У забігові брали участь вихованці спортивних шкіл міста, студенти, представники ДСНС, Національної поліції, Центру пробації, громадських організацій, а також небайдужі вінничани. 

Про це повідомили на сайті Вінницької міськради.

Відео дня

Першою локацією забігу в Україні обрано місто Ірпінь, яке стало однією із найтрагічніших сторінок історії російського вторгнення. Далі естафету підхопили ряд українських міст, зокрема і Вінниця та еміграційні спільноти у США (Чикаго) і Словаччини.

«Метою заходу є підтримка людей, які постраждали від домашнього насилля та тих, хто потерпів від агресії росії», – зазначила директорка «Вінницького міського центру соціальних служб» Наталія Добровольська.

«До проблеми домашнього насильства необхідно привертати якомога більше уваги аби запобігти вчиненню злочинів та захистити потерпілих. І підхід повинен бути комплексним – із залученням усіх відповідних служб та громадськості», — додала начальниця сектору протидії домашньому насильству Вінницького райуправління поліції Марія Дзюбенко.

Також усі охочі мали можливість переглянути інформаційні стенди, які розмістили по периметру Центрального парку. На них містилася інформація з QR-кодами, просканувавши які можна ознайомитись з інформаційними матеріалами про акцію, сервіси допомоги для постраждалих, історію постраждалої, яка скориставшись допомогою, розірвала коло насильства тощо.

Корисні контакти

Розірвати коло насильства хоч і важко, та можливо. Головне правило — не мовчати.

В разі вчинення проти вас домашнього насильства негайно зателефонуйте до поліції за номером 102 або ж за телефонами: 

 

Читайте також:

«Квіти перемоги». У Вінниці висадили 12 тисяч тюльпанів

У росіян було 10 гектарів землі на Вінниччині. Її конфіскували

До 400 тисяч гривень: дають гранти для малого бізнесу з Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Альпініст Українець

    усі проблеми іза жадності та корупції

keyboard_arrow_up