Три заклади «первинки» на Вінниччині отримали сучасні електромобілі

Три заклади «первинки» на Вінниччині отримали сучасні електромобілі
  • Відтепер лікарі Центрів первинної медико-санітарної допомоги у Тульчинській, Уланівській та Барській громадах Вінниччини зможуть надавати допомогу пацієнтам значно швидше та економніше завдяки новим електромобілям.

Як повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, три заклади «первинки» отримали сучасні електрокари в рамках спільного проєкту МОЗ України та Світового Банку «Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя» (Heal Ukraine).

— Зараз це як ніколи важливо, адже навантаження на медичну галузь суттєво зросло. Щодня фахової допомоги потребують все більше людей, а особливо захисники і захисниці, які повертаються з війни, — зазначив очільник області.

Електромобілі допоможуть медикам швидше добиратися до пацієнтів, особливо у віддалених населених пунктах та надавати паліативну допомогу людям, які не можуть самостійно пересуватися.

Відео дня

— Такий транспорт є менш затратним, адже не потребує бензину чи дизельного палива, — підкреслив Сергій Борзов. — Електромобілі також стануть у нагоді у разі перебоїв з постачанням палива, адже через постійні атаки ворога на нашу інфраструктуру такий ризик постійно зберігається.

Нові електрокари — це не лише економія коштів та покращення мобільності медиків, а й крок до екологічно чистого транспорту в системі охорони здоров'я Вінницької області.

 

Читайте також:

Є проєкти на мільйони євро. У Вінниці обговорюють Програму відновлення

Перший і єдиний католицький садочок Вінниці відчинив свої двері після масштабної реконструкції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Оксана Нежбірська

    Цирк.
  • Roman

    А як електрики не буде ...
  • Катя Христич

    Дуже дивна закупівля.
  • Tanya

    А може це на експедицію до пінгвінів😁

keyboard_arrow_up