«Треба впевнено йти вперед». Історії переселенок, які працевлаштувалися в Вінниці

«Треба впевнено йти вперед». Історії переселенок, які працевлаштувалися в Вінниці
Фото ілюстративне
  • Кожна особиста історія — це історія нашої країни. Які б випробування не підкидала доля, треба впевнено йти вперед.
  • Доказом тому — історії трьох жінок-переселенок, які приїхали до Вінниці і знайшли тут бажану роботу.

Вінниця, попри складні часи, знаходиться у ТОП-5 лідерів країни за кількістю вакансій. Успішно працевлаштовуються не лише вінничайни, а й переселенці.

  За даними Вінницького міського центру зайнятості, від початку війни і дотепер вдалося оперативно  працевлаштувати 53 шукачів  роботи із числа внутрішньо переміщених осіб. Переважно — це жінки. 

Клієнти центру зайнятості, в переважній більшості, шукали роботу тимчасову, адже мають наміри повертатися додому. Тому погоджувалися на роботу, яка є актуальною на момент звернення, у Вінниці. 

Відео дня

Найбільша кількість внутрішньо-переміщених осіб працевлаштовані на підприємствах, які задіяні в сфері переробної промисловості, а також оптової та роздрібної торгівлі. Влаштовувалися, зокрема, прибиральниками, укладальниками-пакувальниками, продавцями, пекарями, молодшим медперсоналом тощо.Також, з міст де проходять бойові дії, переїхали у Вінницю і працевлаштувались 98 лікарів.

Фармацевт

Серед тих, хто знайшов саме ту роботу, яку вміє робити найкраще була і Марина з Северодонецька. Жінка з весни 2022 року проживає у Вінниці  разом з двома донечками. Їй  довелося переїхати з рідного міста, де донедавна працювала завідувачем аптекою. За плечима  Національний фармацевтичний університет та чималий досвід роботи фармацевтом.

Бажання знайти роботу за освітою привели Марину до Вінницького міського центру зайнятості. В процесі активного пошуку роботи в галузі торгівлі  фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. Серед пропозицій роботи найбільш припала до душі перспектива роботи фармацевтом в аптеці Вінниці. Роботодавець, під час співбесіди, віддав перевагу досвідченому претенденту на посаду.

 «Уже кілька тижнів працюю в аптеці, — розповідає Марина. — Задоволена режимом роботи і заробітною платою. Маю можливість спілкуватися з людьми та допомагати їм. Які б випробування не підкидала доля, треба впевнено йти вперед!».

Диспетчер

Тетяна Ширяєва родом з Луганщини. Там жінка більше десяти років працювала економістом у великому трудовому колективі Луганської теплової електричної  станції. Як усі українки, жила мирним сучасним життям, ростила сина, раділа його першим шкільним успіхам у початковій школі, дружбі з однолітками…

«І от, з квітня 2022 року, ми у Вінниці,—  говорить Тетяна.—  Прихистили нас родичі, допомогли зорієнтуватися з навчальним закладом для юного школяра, а за допомогою у влаштуванні на роботу порадили звернутися центру зайнятості».

У червні Тетяна стала на облік, як безробітна внутрішньо переміщена особа. Так, як цікавили безробітну різні вакансії, то вона звернула особливу увагу на «гарячу» пропозицію від ДОННУ ім. В. Стуса, — там шукали диспетчера.

Саме на базі цього університету, у 2004 році Тетяна здобула освіту економіста з фінансової роботи. Хоча уже далеко позаду студентські роки, жінці захотілося працювати саме в цьому навчальному закладі. Тому, відразу з центру зайнятості — на співбесіду.  Звичайно, що претендента з такою мотивацією, набутими професійними якостями та комунікативними здібностями роботодавець гостинно зустрів переселенку. Початок липня ознаменувався для Тетяни першим робочим днем на посаді диспетчера Донецького університета. 

Бариста

Героїня нашої третьої історії Ольга, донедавна лише мріяла влаштуватися у закладі Вінниці. І ось,  має реальну можливість працювати у  затишній кав'ярні в центрі міста.

Двадцятилітня безробітна харків’янка, спочатку пошуки роботи розпочала самостійно, за допомогою популярних сайтів, а згодом звернулась  до центру зайнятості за професійною допомогою. Дівчина мала досвід роботи касиром торговельного залу, адміністратором, але хотіла працювати баристою. Перші кроки в цій загадковій і затребуваній професії Ольга зробила задовго до переїзду, в рідному Харкові. Баристою вона готова була працювати і на новому місці.

Сучасний заклад, який розташований у гарному районі міста, якраз шукали фахівця. Власнику мережі сподобалося те, що дівчина працювала баристою та прагне й надалі розвиватися, вдосконалювати набуті навики. А отже, попереду стажування на робочому місці і працевлаштування.

«Бути баристою — це круто: постійно знайомишся з новими людьми, — ділиться радістю Ольга.— Майстерно готуватиму смачну каву та даруватиму людям позитив — я знаю, як це зараз важливо кожному з нас».

 

Читайте також:

Вінниця у ТОП-5 лідерів країни за кількістю вакансій. Які професії найбільш затребувані?

Вдруге почали життя з «нуля». Родина переселенців відкрили стоматкабінет у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Lyudmila Palamarchuk

    А заробітня плата яка? У Вінницькій області напевно найнижча по всій країні
  • ამინა ამინა

    Не смішіть народ, роботу взагалі важко знайти. Особливо тим кому за 50 років
  • Лариса Басько

    Що ви мелете???¿
  • Игорь Откидач

    Да да, тот случай)))

keyboard_arrow_up