Траса в Калинівці біля арсеналу відкрита. Такої масової евакуації, як у 2017 році, немає

Траса в Калинівці біля арсеналу відкрита. Такої масової евакуації, як у 2017 році, немає
Після ракетного обстрілу росіянами Калинівського арсеналу боєприпасів стовп диму було видно не одну годину
  • Сьогодні вранці російською ракетою обстріляли склад з боєприпасами на 48 Калинівському арсеналі.
  • Загинув один військовий, ще один помер від отриманих ран. Є 25 поранених, семеро з них цивільні.
  • Пошкоджена інфраструктура військового містечка частини А1119.

Про це журналісту 20minut.ua розповів заступник міського голови Калинівки Віктор Кособуцький. За його словами, міська рада підготувала транспорт для можливої евакуації мешканців сіл, що прилягають до арсеналу.

— Такої масової евакуації, яка була у 2017 році під час вибухів, нині ми не спостерігаємо, — каже Віктор Кособуцький. — Ті, хто виїхав, скористався власним транспортом. Більшість жителів, за моєю інформацією, залишилися у себе вдома.

Посадовець підтвердив інформацію про те, що під час атаки на арсенал боєприпасів загинув один військовий. Ще один зазнав поранень. На жаль, врятувати його не вдалося. Чоловік помер від отриманих ран.

Відео дня

Від російської зброї загинули старший лейтенант Ігор Усик, від отриманих ран помер командир зенітно-артилерійського взводу сержант Олександр Соя. Прізвища загиблих повідомило в ефірі Суспільне.Вінниця.

Відео пожежі на арсеналі: 

До редакції телефонували водії, які добралися до Вінниці з Києва, цікавилися, чи відкрито проїзд на ділянці траси, що проходить біля арсеналу.

— Траса відкрита, перепон для руху автомобілів нема, — каже Віктор Кособуцький. — У 2017 році цю ділянку дороги  перекривали. Об’їхати її можна. Для цього треба звернути з траси у бік Турбова і через це селище добратися до Вінниці.

Журналіст спілкувався з мешканкою села Павлівка, що поруч з 48 арсеналом. Пані Наталіє стверджує, що чула два сильні вибухи вранці. Приблизно о сьомій і восьмій годинах. Запитую, чи не має наміру виїжджати. Каже, куди мені їхати. Відчинила вікна, двері, сама зараз на вулиці. За її словами, коли відчинені вікна, більше ймовірності, що не виб’є шибки.

— Це гіркий досвід 2017 року, — продовжує співрозмовниця. — Тоді у мене вікна геть з рамами вибило ударною хвилею. Щоправда, пластикові залишилися на місці, а повилітали дерев’яні.

Серед жителів Павлівки є такі, які працюють на арсеналі. Розповідають, що вибух стався на патронному складі. Він знаходиться ближче до сусіднього села Сальник. Співрозмовниця чула від людей, що в Сальнику є руйнування окремих будівель.

Ще одна інформація з сайту Калинівської міськради. Міський голова Калинівки Василь Поліщук повідомляє, що викладачі і студенти місцевого технологічного коледжу облаштували пункт харчування для військовослужбовців в/ч А1119. Керівник громади дякує також тим, хто відгукнувся на заклик здати кров для лікування поранених під час ранкового обстрілу. 

 

Читайте також:

«Загинув мій друг Ігор Слівка. У квітні у нього мав бути дембель». Ще одна смерть земляка на Сході

На власному досвіді. Як зібрати тривожну валізу та що не потрібно брати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Инна Вішталь

    Це конкретний пізпец дійсно як це назвати криси здають нутро країни і їм за це нічого немає,
  • Виктор Виктор

    Як це ракета пройшла я не розумію, де наше пво???? Це піздець просто....
  • Наталия Юрченко

    Боже вбережи нас
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up