«Траншея як на війні». На Коріатовичів перекопали подвір’я (ФОТО, ВІДЕО)

«Траншея як на війні». На Коріатовичів перекопали подвір’я (ФОТО, ВІДЕО)
Траншея глибиною 1,5 метри пролягала по всьому подвір'ю. Цей рів люди бачили зі своїх вікон майже два тижні
  • Рів на все подвір’я — такі реалії мешканців багатоповерхівки на Коріатовичів, 104 вже майже два тижні
  • Люди кожного стрибають через канаву глибиною півтора метра, щоб потрапити додому та бояться випускати в подвір’я дітей
  • У «Водоканалі» та в товаристві «ЖЕО» пояснили, чому так затягували з ремонтами

Удень, 15 червня, журналісти прийшли в подвір’я багатоповерхівки на Коріатовичів (колишня Свердлова), 104. Люди розповіли, що одного дня до них приїхали комунальники з «Водоканалу» та все перекопали.

— Третього червня у нас не стало води — не було тиску по всьому будинку. Через три дні приїхали з «Водоканалу» розрили тут траншею, замінили трубу. До цього все подвір'я було повне водою, наче річка вийшла з берегів. Так от, трубу поміняли, а траншею цю не закопали. Учора, 14 червня, трохи засипали піском і все, — розказує мешканець будинку, що представився Анатолієм.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Перекопане наче снарядами

Люди бояться випускати на вулицю дітей. Оскільки, канава, у якій досі стоїть вода, глибиною в півтора метри. Мешканцям доводиться перестрибувати її, щоб потрапити додому. Але людей обурює ще й робота працівників ЖЕКу. Їх дім обслуговує приватне товариство «ЖЕО».

 

— Трубу, що підходить до будинку та дає холодну воду, вивели по верху. Це неправильно, вона ж взимку замерзне. У першому під'їзді води взагалі не буде, — розповів житель багатоповерхівки Петро Гандзюк.

Як казали мешканці будинку, з часу, коли перекопали подвір’я та замінили трубу пройшло майже два тижні. У їх будинку вода є та подається під тиском. Досі не зрозуміло — чому ж канаву не засипали, якщо аварію усунули?

 

— «Наша робота зроблена, звертайтесь в ЖЕО» — так водоканальщики казали нам. Ось так вони футболять нас — «Водоканал» каже йдіть в «ЖЕО», а в «ЖЕО» кажуть, що це все має зробити «Водоканал». Тоді як подвір'я наше — наче поле після війни на Донбасі. Тільки не снарядами перекопане, а тракторами, — сказала жителька будинку Галина Владичук.

 

ЖЕК просив не засипати

У «Водоканалі» розповіли, чому так затягували з ліквідацією траншеї.

— За проханням ЖЕКу не засипали цю траншею. Працівникам «ЖЕО» потрібні були підходи до комунікацій будинку, оскільки всі труби, що є в загальнодоступних місцях багатоповерхівки — на балансі ЖЕКу. А їм треба було усунути витік й в самому будинку. ЖЕК нарешті зробив свою роботу, і сьогодні закриваємо цю проблему цілком: засипемо канаву та заасфальтуємо, — сказав начальник району з експлуатації водопровідних мереж Руслан Слюсаренко

Головний інженер товариства «ЖЕО» Олександр Майданов пояснив, чому поставили трубу холодної води не під землею, а зверху.

— Комунікації проходять під підлогою мешканців цього будинку, бо підвалів в багатоповерхівці немає. Щоб усунути витік треба було б зірвати підлогу у людей на першому поверсі. Але жителі першої квартири не дали доступ до свого приміщення, тому ми пустили воду по верху, бо іншого варіанту не було. Так, знаю, що взимку труба буде «мерзнути». І щоб цього не сталося, ми додатково укладемо теплоізоляцію та навколо труби зробимо цегляну кладку. За планом, це зробимо до кінця липня, — сказав Майданов.

Проблему вирішують

Як розповіла жителька будинку, що представилася Людмилою, увечері дійсно приїхали працівники «Водоканалу»… та почали засипати траншею

— Засипали щебенем цю канаву приблизно на половину, а в деяких місцях вже заасфальтували. Судячи з того, що комунальники вже збирають речі, закінчать вони засипати траншею вже завтра. Зараз приблизно на 40 відсотків засипали, щоб діти на попадали у воду, — сказала жінка.

Журналісти обов'язково перевірять чи виконали свою обіцянку комунальники та повідомлять про це на сайті "20хвилин".

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up