Маршрути, деталі та призи Вінницького напівмарафону. Місто біжить 26 травня

Маршрути, деталі та призи Вінницького напівмарафону. Місто біжить 26 травня
  • До наймасштабнішої спортивної події міста залишилося кілька днів.
  • Організатори Вінницького напівмарафону підготували чимало подарунків та приємних бонусів для учасників та переможців.
  • Цього року більше тисячі учасників бігтимуть 10 та 21,095 кілометра. Робитимуть вони це одноосібно, командою або у масовому забігові на півтора кілометра.
  • Крім того, навіть діти зможуть взяти участь у Вінницькому напівмарафоні

Розповідаємо у деталях, як проходитиме напівмарафон 26-го травня. Реєстрація на забіги у дистанціях 10 та 21,095 км вже закінчилася. Ті, хто встиг зареєструватися на сайті, зможуть забрати свої стартові пакети 25-го травня з 9-ї до 18-ї у шаховому клубі, який знаходиться у Центральному парку культури та відпочинку або 26-го травня у марафонському містечку. Учасникам потрібно мати із собою оригінал паспорта, медичну довідку або страховку. До речі, страховку можна придбати у день забігу за 80 гривень.  А от бажаючі взяти участь у масовому та дитячому забігах ще мають шанс це зробити. Реєстрація продовжується на сайті, а також буде можливість записатися у шаховому клубі за добу та, безпосередньо, у день забігу.

Масовий та дитячий забіги

Старт і фініш забігів відбуватиметься від арки у Центральному парку культури та відпочинку. О 9.45 розпочнеться масовий забіг на дистанцію півтора кілометра. Взяти участь у ньому зможуть усі бажаючі, незалежно від віку та фізичної підготовки, проте за попередньої реєстрації, адже організатори видаватимуть нагрудний номер учасника. Діти зможуть бігти так само – безкоштовно. Щоправда, дистанції трохи менші і час забігу значно пізніший. Отже, діти до п'яти років зможуть пробігти стометрову дистанцію, дітлахи від шести до восьми років бігтимуть більше – 200 метрів, а от старші, від дев'яти до одинадцяти років, випробують свої сили на дистанції 300 метрів. Дитячий забіг розпочнеться о 12.10. Участь безкоштовна, а дев’ять переможців отримають солодкі та сувенірні продукти від компанії «Рудь».

Відео дня

Дистанції на 10 та 21,095 км

На ці дистанції вже зареєструвалися більше тисячі людей. Серед них представники п’яти країн: Австрії, Індії, Італії, США, Білорусі. Крім того, цього року на напівмарафоні будуть представлені 25 регіонів країни.

Забіг на дистанцію розпочнеться о 9.30. Кожен учасник матиме свій електронний чіп, номер та приємні бонуси від організаторів у вигляді здорового набору із фруктів, води та енергетичних напоїв. На маршруті дистанцій будуть розташовані пункти із водою та харчуванням. Також учасники матимуть змогу скористатися камерами схову та велопарковкою.

Призовий фонд

Переможців на дистанціях 10 та 21,095 км буде чимало. Організатори нагороджуватимуть грошовими винагородами перші десять місць у напівмарафонському забігові окремо серед чоловіків та жінок. Таким чином, ті, хто прибіжать першими, отримають грошову винагороду у розмірі 10-ти тисяч гривень, а абсолютний переможець ще має змогу виграти велосипед від велопартнера заходу «Велоліга». Переможці десятикілометрової дистанції, відповідно, отримають по 5 тисяч гривень. Усі учасники цих забігів здобудуть спеціальні медалі.

Важливо: призи можливо отримати лише за наявності оригіналу паспорта та копії ідентифікаційного коду.  

Голова Федерації легкої атлетики Вінницької області Олена Бех наголосила, що цього року чимало спортсменів братимуть участь у напівмарафоні.

– Минулого року бігуни були вдячні за наші траси. На них багато красивих місць, є підйоми та спуски. Маршрут починається з площі Гагаріна по Хмельницькому шосе, вулиці Порика до фонтану на Космонавтів, потім знову через вулицю Василя Порика по проспекту Юності і на фініш, – розповіла про маршрут пані Олена.

Крім того, пані Олена розповіла про велике бажання провести у Вінниці Чемпіонат України з напівмарафону. На що генеральний директор Медіа Корпорації RIA Олег Горобець відповів, що нічого не заважає сертифікувати вінницьку трасу. Тому на майбутнє у Вінницького напівмарафону великі плани.

Організатори запрошують вінничан прийти та підтримати учасників забігу, адже це дуже важливо:

– Підтримка може бути будь-якою: смішні транспаранти, музична підтримка вздовж дистанцій, костюми та інше, – сказав Олег Горобець.

Де та коли перекриють рух транспорту 26-го травня

У зв'язку із проведенням Вінницького напівмарафону рух транспорту у цей день буде обмежено з 8.30 до 13.30. Таким чином, закриють рух на таких вулицях: Хмельницьке шосе – від проспекту Юності до проспекту Космонавтів; вулиця Порика – від проспекту Юності до проспекту Космонавтів; проспект Космонавтів – від Хмельницького шосе до вулиці Келецької. Частково обмежать рух на проспекті Юності та від Хмельницького шосе до вулиці Порика – закриють рух у напрямку Хмельницького шосе.

Про те як учасники готувалися до Вінницького напівмарафону, яку мету собі ставлять та необхідну інформацію про забіги читайте у матеріалах: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ivan Dyakov

    На ці дистанції вже зареєструвалися більше тисячі людей. Серед них представники п’яти країн: Австрії, Індії, Італії, США, Білорусі.
    Шкода що українців не буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up