Як учасники готуються до вінницього напівмарафону

Як учасники готуються до вінницього напівмарафону
  • Наприкінці місяця, 26-го травня, Вінниця знову бігтиме напівмарафон.
  • Реєстраційні форми заповнили вже більше 700 осіб.
  • Серед них групові забіги великих компаній, іноземці та особливі учасники.
  • Спортсмени поділилися своїми правилами підготовки, а професійний тренер Руслан Кобялко порадив, на що звернути увагу за два тижні до забігу

Реєстрація на участь у напівмарафоні триває ще до 17 травня, тому всі бажаючі ще мають змогу випробувати свої сили та подолати дистанції на 10 та 21,095 кілометра. Крім того, є можливість стати учасником масового забігу на 1,5 кілометра.

Частина зареєстрованих бігунів уже готуються на повну силу. Тричі на тиждень у Центральному парку та в Лісопарку проходять безкоштовні тренування під керівництвом професійного тренера Руслана Кобялко.

За словами спортсмена, готуючись до напівмарафону, варто на час відкласти заняття у спортивних залах і почати бігати. Такий підхід буде кориснішим для м'язів та здоров'я. Важливим також залишається харчування.

Відео дня

– Потрібно звертати увагу на те, що ви їсте. Особливо перед тренуванням. Я раджу вживати вуглеводи за 2,5 години до початку тренування, – говорить тренер.

Крім того, Руслан наголошує на необхідності вітамінів у цей час, адже багато компонентів людина не отримує разом із їжею. Тому ще один обов'язковий пункт – комплекс вітамінів та мінералів. Після тренування тренер забороняє їсти протягом першої години. Далі слід вживати щось легке – фрукти, салати.

У багатьох бігунів, особливо жінок, першочергова мета – схуднути. Руслан говорить, що це можливо, якщо не починати одразу бігати, а зайнятися активною ходьбою. Правильне харчування і підхід до спортивних вправ впливає на схуднення.

З якою метою біжать учасники

Інна Романовська, регіональний HR компанії Comfy

– На марафон нас зареєструвалося шість осіб. З них троє біжать півтора кілометра, решта троє вирішили спробувати свої сили на 10-ти кілометрах. Готуємося ми кожен окремо. Часто буваємо у відрядженнях, тому завжди з собою беремо спортивну форму, щоб не пропускати можлиість тренуватися. Для початку робимо елементарні вправи, потім набираємо темп і далі біжимо на час.

Цього року беремо участь вперше і у кожного є особиста мета. Наприклад, мій колега хоче вибороти призове місце у дистанції на 10 кілометрів, інший мій колега хоче довести, що він не гірший за першого. Так і живемо (сміється). Я біжу цього року півтора кілометра і для мене це буде демонстрація того, що можу я. У мене були проблеми зі здоров'ям, тому довгий час я взагалі спортом не займалася.

Але у нас є і спільна мета: ми мотивуємо наших співробітників до здорового способу життя. У нашій компанії постійно відбуваються спортивні естафети. Ми хочемо подолати бар'єри і показати собі та іншим, що немає нічого неможливого. Свої спортивні успіхи ми будемо транслювали через наші соціальні мережі, а ще будемо бігти в однаковій класній брендованій формі.

Джош Прат, летить на напівмарафон з Техасу

Джош летить до Вінниці по роботі, але вже зареєструвався на дистанцію 10 кілометрів:

– Приблизно 5 тижнів тому я вирішив, що хочу почати харчуватися правильно і зайнятися собою. Приблизно в той самий час я отримав схвалення від компанії, на яку я працюю, для поїздки в Україну. У Вінниці у мене є чудові друзі-колеги, у яких я зазвичай зупиняюся. І коли я розповів їм, що почав бігати, то вони розповіли про Вінницький напівмарафон. Я підлаштував свою подорож так, що 26-го травня бігтиму разом із вінничанами.

Мета американського бігуна подолати 10 кілометрів в одному ритмі – не зупиняючись і не переходячи на крок. Джош тренується спеціально до події і на сьогодні вже шість з половиною кілометрів долає без зупинки.

– Я намагаюся бігати якомога більше. Для кращих результатів я придбав спеціальні бігові кросівки, монітор серцевого ритму і почав відстежувати свої успіхи за допомогою програми на телефоні.

Джош говорить, що Вінниця – це його улюблене місто в Україні і участь у Вінницькому напівмарафоні є чудовим бонусом у його подорожі. У чоловіка вже є досвід участі у бігових подіях, проте максимальна дистанція для нього була 5 кілометрів, тому подолати 10 кілометрів у Вінниці – це буде справжнім досягненням.

Генеральні партнери теж за здоровий спосіб життя

Голова правління фонду громади «Подільська громада» Леся Найчук стверджує, що підтримувати, розвивати та пропагувати здоровий спосіб життя серед вінничан – це дуже важливо. Тому, крім великої екологічної програми, яка спрямована на правильне харчування та спортивні заходи, Вінницький напівмарафон теж зайняв важливу частину у фонді. До речі, співробітники теж збираються бігти груповий забіг на півтора кілометра.

Керівник відділу продажів ЖК Green’s Денис Швець теж підтримує здорові тенденції і наголошує на вдалому розташуванні новобудов комплексу, так як поруч ліс, де щоранку можна здійснювати пробіжки на свіжому повітрі та у спокійній атмосфері

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up