Не Гройсман. Стало відомо, хто може стати 35-тим почесним громадянином Вінниці

Не Гройсман. Стало відомо, хто може стати 35-тим почесним громадянином Вінниці
  • У Вінниці збирали заявки з іменами кандидатів на присвоєння звання «Почесний громадянин Вінниці». Претендентів було чотири.
  • Двоє — відмовилися. У міськраді обговорили двох претендентів, які залишилися, і вибрали з них нового почесного громадянина.

Цьогоріч вінничани запропонували чотири кандидатури:

  • народний артист України, Заслужений діяч мистецтв України, директор та художній керівник Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» Петро Бойко;
  • заслужений будівельник України, почесний культурний консул Грузії в Україні Володимир Гігінеїшвілі;
  • прем'єр-міністр України 2016-2019 рр., Вінницький міський голова 2006-2014 рр. Володимир Гройсман;
  • почесний ветеран України, полковник, інвалід війни 1-ї групи Ольга Твердохлєбова.

Аби процес відбувався прозоро, міська влада замовила соціологічне опитування, щоб врахувати думку містян при визначенні кандидатури 35-го Почесного громадянина Вінниці. Понад 70% жителів громади, які взяли участь в опитуванні, висловились за присвоєння цього звання Володимиру Гройсману. Про це зазначають на сайті міськради.

— Репрезентативність вибірки забезпечувалась двоступеневим районуванням (район міста і сектор опитування), а також контролювалась за статтю і віком. Територія міста була поділена на 24 сектори. Процедура відбору фактично забезпечувала усім рівні шанси потрапити в опитування. Похибка репрезентативності вибірки складає 2,9%, — каже вінницький соціолог Віктор Белінський. — Вінничан запитали, чи необхідно враховувати думку громади при визначенні претендентів на звання Почесного громадянина міста. 89,3% відповіли ствердно, понад 4% респондентів впевненні, що визначати кандидатуру повинні лише члени спеціальної комісії. А 6,5% опитаних не змогли визначитися із відповіддю. Далі у ході інтерв’ю людям пропонували ознайомитися зі списком кандидатів цьогорічного конкурсу і сказати, хто з них їм відомий. В результаті отримали такі відповіді: Петра Бойка знають 39,83%, Володимира Гігінеїшвілі — 29,33% містян, Володимира Гройсмана — 100% опитаних, Ольгу Твердохлєбову — 20%. На головне питання, хто з них найбільш гідний звання Почесного громадянина Вінниці, відповіді респондентів розподілились наступним чином: за Володимира Гігінеїшвілі проголосувало 3,33% опитаних вінничан, за Петра Бойка — 12,42%, за Ольгу Твердохлєбову висловились — 14, 8%, а Володимира Гройсмана підтримали 70,17%.

Відео дня

Однак Гройсман та Гігінеїшвілі зняли свої кандидатури з розгляду. Тому членам комісії обирали між Бойком та Твердохлєбовою.

— В результаті обговорення члени комісії одноголосно підтримали кандидатуру Петра Бойка. Вони будуть рекомендувати її на розгляд членів виконавчого комітету міськради, а остаточне рішення щодо присвоєння керівнику «Барвінка» звання 35-го Почесного громадянина Вінниці прийматимуть депутати міської ради на черговій серпневій сесії, — зазначають у міськраді.

Опитування

Кого ви вважаєте достойним звання 35-того почесного громадянина Вінниці?

 

Читайте також:

Хто хоче стати 35-тим Почесним громадянином Вінниці? Триває прийом заявок

Назвали претендентів на звання «Почесний громадянин міста Вінниці». ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Volodymyr Mayboroda

    Дурням чергову забавку. Щоб тішилися і обговорювали.
  • Светлана Вишневская

    Кто такой Бойко?

    Ivan Vinnitsa reply Светлана Вишневская

    Петро Бойко-Народний артист України, Заслужений діяч мистецтв України, директор та художній керівник Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок»
  • Светлана Рулько

    Всі рейтинги міськради- брехливі!

keyboard_arrow_up