Снайпер і Ліза. Боєць 131 батальйону з Гущинець назвав свою гвинтівку символічним ім’ям

Снайпер і Ліза. Боєць 131 батальйону з Гущинець назвав свою гвинтівку символічним ім’ям
Снайпера з далекої країни, який разом з нашими земляками б'є рашистів, дотепер болить душа за загибель маленької Лізи... Колаж сайту СТОПКОР
  • Снайпер назвав свою зброю «Ліза» — на честь сонячної дівчинки, яку вбила російська ракета у Вінниці.
  • Хто він, цей військовий, і що спонукало згадати про дівчинку?

Мова про ветерана армії Нової Зеландії Джордана О'Браєна. Він боєць 131-го розвідувального батальйону ЗСУ, який дислокується у Гущинцях. Разом з нашими земляками й іншими побратимами воює проти російських окупантів.

Чоловік з біллю у серці сприйняв загибель у Вінниці 4-річної сонячної дівчинки на ім’я Ліза. Сталося це 14 липня минулого року. У той день дитина йшла з мамою на заняття з розвитку за спеціальною програмою для дітей з синдромом Дауна. Поруч з ними впала російська ракета. Маму вдалося врятували, а ось дитина…

Скільки часу минуло, а втрата безневинної дитини викликає жаль у серці людини з далекої від нас країни. І — люту ненависть до рашистів.

Відео дня

Як розповів військовий на сайті СТОПКОР, у пам'ять про цю безневинну жертву російської агресії він назвав свою снайперську гвинтівку іменем дівчинки Ліза.

Новозеландець служить стрільцем у 131 розвідувальному батальйоні ЗСУ з місцем постійної дислокації на Вінниччині, тому обізнаний з подіями краю. Каже, він поруч з українськими військовими, аби швидше припинити безглузді вбивства, що їх скоює російська армія в Україні.

Скрин з твіту снайпера

На фронті іноземець користується снайперською гвинтівкою Драгунова, радянського виробництва. На його думку, це символічно — перемогти ворога його ж зброєю.

Разом з українськими побратимами Джордан О'Браєн обороняв Миколаїв та Запоріжжя, звільняв Херсонщину, а також місто Снігурівка Миколаївської області. Попереду у його підрозділу нові бої, без них неможливо вигнати ворога з української землі. У всіх наступних  операціях разом з ним буде зброя з символічною назвою «Ліза».

 

Читайте також:

Як витримувати стрес, справлятися з гнівом та перебороти втому: поради психологині

«Ми переможемо. Тільки коли, якою ціною і з яким результатом?» Валерій Сиверчук розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олег Ковальчук

    А нафіга писати де деслакуються ви на кого працюєте ??? Як звати , що він снайпер , якась дивна війна , одні ставлять блок пости і шманають щоб там ніхто непроіхав а інші пишуть де хто деслакується ще точні координати скиньте і ви справжні патріоти ( тільки чиєї країни)
  • Лариса Бондарчук-Кринична

    Вічна і світла пам’ять безневинному янголятку Лізі🙏🙏🙏Але для чого писати де дислокується частина???? Де розум редактора , кореспондентів газети???Як можна пропускати такі статті до друку???? 😡😡😡
  • Александр Ткач

    Нажаль так воно є , ми нікому не потрібні. Якщо маєш якісь ресурси витягнуть все а потім кинуть і забудуть.
  • Любовь Иваненко-Доронина

    .

    Елена Коломеец reply Любовь Иваненко-Доронина

    Любовь Иваненко-Доронина мой Миша в 131 служил.

keyboard_arrow_up