«Шумлять як іранські мопеди». Чи треба заборона на рух гучного транспорту під час тривог?

«Шумлять як іранські мопеди». Чи треба заборона на рух гучного транспорту під час тривог?
Фото ілюстративне
  • Після того, як росія почала атакувати Україну іранськими безпілотниками, чимало людей помітили схожість цього апарату з мопедами, мотоциклами та бензопилами.
  • Відтак, під час повітряної тривоги можна почути «шахед» там, де його насправді немає.
  • Ми запитали вінничан про те,  чи потрібно заборонити використання мотоциклів, мопедів та інших інструментів з двигунами під час повітряної тривоги?

Опитування опублікували на своїй сторінці у Facebook. Думки людей розділилися. Хтось — підтримує, і вважає, що, справді, треба було давно встановити заборону на рух гучного транспорту. А дехто вважає, що ця норма буде безглуздою, адже міська влада немає відповідних повноважень і ніхто це контролювати не буде. Ось декілька відповідей з нашого опитування.

Чи треба заборонити використання мотоциклів, мопедів та інших інструментів з двигунами під час тривоги?

Ольга Кравчук

Відео дня

— Давно пора! Навіть до війни ці мотоциклісти лякали людей та тварин у місті. Усе всередині здригається, коли один з цих мотоциклів мимо пролітав. Хіба можна так «літати» у місті?

Євген Василевський

— Взагалі-то, існують санітарні норми по рівню шуму. І заборонено використовувати транспорт, які ці норми порушує. Тому навіщо вигадувати нові заборони, якщо вже є закон, якого потрібно дотримуватись, а відповідним службам контролювати.

Наталія Макарова

— Коли всі знервовані, то будуть заважати будь-які звуки: після мопедів — машини, далі — плач дитини чи звук ложки, яка впала у сусідів на підлогу. Потрібно працювати над цим суспільним психозом, а не підживлювати його, вводячи на все заборони.

Олександр Бойко

— Це погана ідея. Для когось мопед є єдиним засобом пересування. Контроль за цією забороною є неможливим. І подібно до дронів також звучать мотокоси, бензопили, мотоблоки та багато іншого. Всього цього не заборониш, це пуста трата часу і коштів

Руслан Александрович

— А мене дратує шум від прибиральної машини, яка працює з 4.00 до 6.00. То що, тепер не прибирати місто? Тому думаю, що мотоциклісти, як й інші можуть їздити куди хочуть. Хоча, хотілося б, щоб ці мопеди менше їздили саме під час тривог.

Ксюша Калуцька

— Робота металобаз і цементного заводу під час повітряної тривоги, це окремий вид турботи про людей. Таке враження, що вони лише і чекають тої тривоги, щоб почати бахкати та гриміти. От це дійсно неприємно, і працюють цілодобово.

А як вважаєте ви? Пишіть нам в коментарях під цим матеріалом, чи під дописом на facebook-сторінці «Новини Вінниці на 20хвилин».

Раніше, нагадаємо, ми запитали вінничан про те, чи потрібно переміщувати Меморіал Слави з Європейської площі.

 

Читайте також:

Живемо в стані постійної напруги: психологиня про те, як зараз зберігати своє ментальне здоров'я

Пілот, який захищав нас від «Шахідів», відвідав місце падіння літака

Слова та вчинки можуть образити. Чого не варто робити і казати у спілкуванні з військовими?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • Олександр Костюк

    Потрібно.
  • Людмила Булах

    Треба. Да.Заборонити.
  • Людмила Булах

    Треба
  • Ірина Петренко

    Заборонити бо так літають що в хаті страшно бути

keyboard_arrow_up