Шукають фінансові махінації в поліції. Відсторонили від роботи заступника генерала

Шукають фінансові махінації в поліції. Відсторонили від роботи заступника генерала
Київське відділення поліції — один з об'єктів, де знайшли порушення. І відсторонений на час розслідування Сергій Сокиран
  • Заступник начальника обласної поліції по тилу, керівники автогосподарства і фінансового відділу.
  • Три людини люди стали фігурантами службового розслідування, яке перевіряє використання грошей.
  • Про порушення, які вже «накопала» комісія, маємо деяку інсайдерську інформацію.

Про відсторонення від виконання службових обов’язків полковника Сергія Сокирана, який є заступником начальника обласного главку поліції, редакції розповів голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський. Він каже, що здобув інсайдерську інформацію про фінансові порушення в управлінні, які знайшли і перевіряють під час комісійного службового розслідування.

Крім названого заступника, за інформацією Віталія Павловського, фігурантами розслідування стали також керівник поліцейського автогосподарства Микола Заремба та Оксана Олійник з головного фінансового відділу. Про це активіст написав в Фейсбуку. Повідомив, що в п’ятницю, 10 травня, у Вінницю прибула спецкомісія зі столиці. В її складі працюють співробітники Нацполіції, інспекції особового складу та матеріально-технічного забезпечення, а також Внутрішня безпека. 

«Передати всі ті здивування, що вони тут "накопали", це нічого не сказати», — пише Віталій Павловський і далі по пунктах дає деяку інформацію.

Відео дня

Перший пункт стосується нещодавно відкритого поліцейського відділення на Київській. Нібито кошти на ремонт «освоїли», матеріали по бухгалтерії закуповували, але ремонту належного не зробили. Також Віталій Павловський пише про фіктивні ремонти службових автомобілів.

«Є підприємство "Дак..", де по слухам проводилися згідно проведених тендерів фіктивні ремонти! А саме автомобілі їздили на ремонт зі переліком проблем, а незабаром поверталися в точно такому ж стані після ремонту, — розповідає Віталій Павловський. — Таких авто за інсайдерською інформацією було багато. Їх возили з районів, інспекція підозрює про фіктивно проведені досить серйозні ремонти, і авто поверталися на райвідділи».

Ще за даними голови «Ревізії влади», інспектували роботу гайсинської поліції та у районах, й теж нібито знайшли подібні порушення.

«Комісія працює по виявленню можливої накатаної схеми по фіктивному проведенню ремонтів будівель та споруд райвідділів, а також рухомого майна», — написав Віталій Павловський.

Його пост розійшовся по кількох фейсбук-спільнотах сьогодні вранці. Невдовзі за ним з’явився другий. Автор написав, що йому постійно телефонують співробітники поліції із районів «з інформацією про тиск на них керівниками».

«Також повідомляють, що Заремба (неатестований, вільнонайманий) керівник відділу забезпечення автотранспорту, насправді потребує дуже якісного аудиту щодо транспорту, освоєння коштів на ремонти транспортних засобів, паливно-мастильних матеріалів», — передає почуте Віталій Павловський і просить прокуратуру «втрутитися в ситуацію та провести свою принципову перевірку за даними фактам».

Як сказала 20minut.ua прес-секретар прокуратури Вінницької області Ірина Вихованець, вони скерують отримані від журналістів дані про ймовірні злочини в поліції в Державне бюро розслідувань. Тому що тепер це підслідність цієї структури, а не прокуратури.

І коментар з обласної поліції теж маємо. Прес-офіцер Анна Олійник підвередила журналісту 20minut.ua початок службового розслідування. Сказала, що дійсно, заступника начальника відсторонили від роботи, а також ще двох співробітників.

Між іншим Анна Олійник уточнила: відсторонення Сергія Сокирана не означає, що в його діях знайшли правопорушення. Через те, що названий полковник курує фінансову ланку і діяльність саме підпорядкованих йому співробітників перевіряють, його й усунули тимчасово від роботи. Для забезпечення об’єктивності й неупередженості розслідування.

А узагалі перевірка, як сказала прес-офіцер, була ініційована начальником обласного главку Юрієм Педосом, й він поінформував керівництво Національної поліції про це.

— Наказом начальника управління призначено проведення службового розслідування для перевірки отриманої інформації щодо виявлених недоліків в роботі ввірених підрозділів. Про це поінформовано керівництво Національної поліції. Для повноти, об’єктивності та неупередженості службового розслідування відсторонено від виконання службових обов’язків двох керівників та працівника автогосподарства. Крім того, перевірку проводить комісія з Національної поліції України за наказом Голови Нацполіції, — сказала Анна Олійник.

Про результати розслідування керівниця відділу комунікацій обіцяла обов’язково повідомити громадськість. Також пояснила, чому не інформувала про його початок до розголосу в мережі: бо розслідування тільки розпочали, ще немає жодних результатів, крім того, перевірки і службові розслідування проводяться час від часу, це робоча ситуація.

— Ми не повідомляємо про кожне службове розслідування. Якщо отримуємо запит від журналіста, тоді інформуємо. Досі запитів не було, — сказала речниця.

Реакція інших активістів на службове розлідування про фінансові махінації в поліції не забарилася. Подивіться пост Володмира Черкаса з Комітету безпеки дорожнього руху:



 
Читайте також:

Скандально відомого полковника знайшли в госпіталі. Що він сказав про домагання підлеглої?

Заступник командувача Повітряних Сил під слідством. На ощадкнижці має 2 млн рублів

Знов придумали маніяка. Вінничани говорять про зґвалтування в підвалі на Грибоєдова

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Евгений Лапчук

    Научитесь вычитывать тексты перед публикацией материала!!!
  • без

    честь офіцера?не його відсторонили,а він сам,Сам повинен...а на районах що робиться?
  • Петро Вальцман

    Готовят место для толика присяжнюка..
    Скоро вернется хабарнык-толян..
  • Вася

    Вот сколько генералов не задерживают, а я жду - хоть одна душа  возмутится "Не может быть! Это же ГЕ НЕ РАЛ - чистейший человек!!!"..
    Наоборот - нет сомнения в  воровстве...
    Не стыдно быть генералом-то?

    Polishchuk reply Вася

    генерал это не должность - это счастье
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up