Щоранку у Вінниці мають вшановувати пам'ять загиблих на війні. Чи роблять це містяни?

Щоранку у Вінниці мають вшановувати пам'ять загиблих на війні. Чи роблять це містяни?
Вулиця Соборна. Вінничани зупинилися під час хвилини вшанування пам'яті загиблих
  • Кожного дня вранці вінничан просять зупинитися на хвилину та згадати про військових й цивільних, чиї життя забрала війна. На жаль, багато хто з них ігнорує вшанування пам'яті інших. Як це відбувається, можна подивитися у нашому відео. 

На початку серпня у департаменті транспорту та міської мобільності повідомили, що задля вшанування пам'яті всіх жертв російсько-української війни, щодня о 09.00 під час загальнодержавної хвилини мовчання у Вінниці зупинятиметься весь громадський транспорт. 

«Є розроблена інструкція для водіїв громадського транспорту щодо порядку його зупинки під час загальнонаціональної хвилини мовчання, враховуючи рух на підйомах, перехрестях та інших місцях, — зазначав директор департаменту Андрій Сорокін. — Ми просимо вінничан та гостей міста з розумінням поставитись до цього нововведення, оскільки важливо приділити бодай хвилину для вшанування пам’яті усіх жертв цієї війни».

Не весь, але принаймні більшість муніципального громадського транспорту Вінниці справді зупиняється. Через гучномовці водії та водійки щоразу пояснюють для чого це потрібно: «Хвилина мовчання для вшанування полеглих воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України». У цей час всі пасажири встають, а чоловіки ще й знімають головні убори. 

Відео дня

Водночас мали б зупинятися пішоходи, велосипедисти та водії приватного транспорту. Про хвилину мовчання їм щоранку нагадують через гучномовці, що знаходяться у різних частинах міста. 

На жаль, майже весь приватний транспорт продовжує рух. Часто не зупиняються й маршрутки. Нехтують хвилинним вшануванням пам'яті й пішоходи.

До прикладу, в центрі зупинилося більше вінничан, аніж біля Будинку офіцерів, де внаслідок ракетного обстрілу минулого року загинуло 29 людей. 

Подивитися, як вінничани реагують на загальнонаціональну хвилину мовчання, можете у відео нижче. 

@vn20minut Вже не вперше ми публікуємо відео про реакцію вінничан на хвилину мовчання. Лунає оголошення. Звучить відлік секунд. Більшість людей поспішають. Ранок, справи 💔 Навіть тут, біля місця, яке мало б бути для вінничан суттєвим приводом ЗУПИНИТИСЯ... #вінниця2023 #вічнапамять #хвилинамовчання #ракетнийобстріл #будинокофіцерів #вінничани #байдужість #війна #вшануванняпамяті ♬ оригінальний звук - Новини Вінниці

Опитування

Чи зупиняєтеся ви під час хвилини вшанування пам'яті всіх загиблих на війні?


Читайте також:

«Сюди постійно привозять наших хлопчиків»: як виглядає Алея Слави на Сабарівському кладовищі

На 50 мільйонів гривень Вінниця купує БПЛА, тепловізори та квадроцикли для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up