«Робили все, щоб не дати Мар’яні золото». Подробиці перемоги вінничанки на Паралімпіаді в Токіо

«Робили все, щоб не дати Мар’яні золото». Подробиці перемоги вінничанки на Паралімпіаді в Токіо
Золоту медаль з пауерліфтингу Маряна Шевчук виграла з першої спроби
  • Вінничанка Мар’яна Шевчук виборола золоту медаль на Паралімпіаді-2020 у Токіо.
  • Як нашій землячці перешкоджали в досягненні перемоги?

Нелегко далася золота нагорода вінничанці Мар’яні Шевчук. Вона перемогла у пауерліфтингу з результатом 125 кілограмів. На другому місці представниця Китаю, третьою стала спортсменка з Туреччини. У них однакове досягнення — 124 кілограми.

Те, що зробили судді по відношенню до нашої спорсменки, не відповідає здоровому глузду! Такі слова написав на своїй сторінці у Фейсбуці тренер Мар’яни Шевчук заслужений тренер України Олег Пакула. Те само зазначив керівник української делегації в Токіо голова Національного Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич.

Що сталося з нашою землячкою?

Відео дня

Двоє суддів були з Росії

Журналіст RIA уточнив подробиці у тренера нашої спортсменки Олега Пакули. Він перебуває у Японії. Листувалися у вайбері. Запитав, як після всього почувається наша землячка.

«Все нормально. Справу зроблено. Всі хвилювання позаду. Йду відпочивати, у Токіо вже перша година ночі», — написав тренер.

За словами Олега Пакули, жодна перемога не діставалася так важко, як у Токіо. Судді робили все, щоб не дати можливості Мар’яні отримати золоту медаль. Їхні дії не відповідають здоровому глузду. Про це йдеться у дописі на ФБ одразу після здобуття золотої медалі його вихованкою.

«Найвищу нагороду намагалися вирвати буквально з рук, — написав тренер. —  Слава Богу, що він у той день був з нами. Пишаюся тобою, Мар’яно! Ти молодець! Ти здобула всі титули. Поставила жирну крапку у цій скандальній історії. Тепер ми будемо ще сильніші. Працюємо далі. Адже попереду нові змагання, уже за три місяці ЧС».

Коли Пакула говорив про суддів, уточнив, що двоє з них представляли Росію.

Керівник української делегації голова Національного Параолімпійського комітету Валерій Сушкевич також не приховував свого невдоволення діями суддів під час виступу нашої землячки.

Ось його дослівний допис у Фейсбуці:

«Під час третьої спроби у жимі штанги Мар’яну в порушення регламенту і правил змагань викликали на поміст раніше, ніж її головну суперницю, хоча та повинна була виступати перед українкою. Не знаю, чому це сталося і з якої причини, але всім зрозуміло, що робили так, щоб наша чемпіонка і рекордсменка світу, яка в першій спробі підняла найвищу вагу, не досягла золотої перемоги!».

Їхні придуркуваті фейки огидні своєю цинічністю

Нагадаємо, Мар’яна Шевчук, яка виступає у ваговій категорії до 55 кг, під час першої спроби підняла штангу вагою 125 кілограмів. Спортсменка з Китаю здолала вагу 118 кг, а з Туреччини — на один кілограм менше, 117 кг.

«Уявіть собі стан спортсменки, яку раптово викликають на поміст поза чергою, з порушенням правил змагань, — пише далі Сушкевич. — На цьому «дива» суддів не закінчилися. Коли українка вийшла і зібралася підняти штангу з вагою, найважчою серед усіх учасників змагань, її виступ раптом вимушено зупинили! Зробили це знову ж таки судді змагань. І це тільки одне із порушень правил і регламенту, які відбулись по відношенню до нашої спортсменки».

За словами Валерія Сушкевича, команда тренерів, менеджерів, головний тренер чітко спрацювали, реагуючи на порушення прав української спортсменки і правил та регламенту змагань. Спортсменка робила свою справу, а наша команда з цього виду спорту — свою. Результат — перемога України і золота медаль!

«Я в захопленні від нашої чемпіонки! Не просто здобувати чемпіонський титул на Паралімпіаді», — зазначив голова української делегації на Паралімпіаді в Токіо.

Представники нашої делегації всіляко підтримували вінничанку. Втім, взяти нову вагу у 128 кг Мар’яні не вдалося. Так само не вдалося її суперницям перевершити попередній результат українки —125 кг. Таким чином, перша спроба Мар’яни Шевчук стала переможною.

«Спортивний світ захоплюється Україною, дивується, поважає і вивчає її, нашу команду повсюди зустрічають вигуками Ukraine! — йдеться у дописі Валерія Сушкевича. — На жаль, російське суддівство робить проблеми для української команди. А придуркуваті фейки від них — огидні своєю цинічністю».

«Я щаслива, але не на всі сто…»

Радість і розчарування одночасно переповнювали нашу землячку після перемоги.

«Я не виконала свою роботу так, як хотіла, не виправдала сподівань команди і тренера на результат, — розповіла Мар’яна Шевчук в інтерв’ю «Суспільне.Спорт». — Тому емоції хороші, але не повністю захоплюючі. Я підвела свого тренера, він підготував мене на вищий результат».

Втім, радісні почуття все-таки переважають у настрої спортсменки.

— Золота медаль це цінна найвища нагорода, — каже Олімпійська чемпіонка. — Такі ігри мають дуже велике значення, це найвищий етап для мене. Я щаслива, але не на всі сто… Зупинятися не збираюся. Попереду нові змагання і нові результати.

В університеті чекають на зустріч з чемпіонкою

Мар’яна Шевчук родом з Хмільника. Представляє регіональне відділення «Інваспорт». З нею багато років працює тренер Олег Пакула. Наша спортсменка має світове досягнення у пауерліфтингу — їй підкорилася штанга вагою у 132 кілограми. Вона неодноразово перемагала на змаганнях європейського і світового рівня. На Паралімпіаді у Ріо-де-Жанейро продемонструвала четвертий результат у своєму виді спорту.

Крім занять у спортзалі, займається в університеті: вона студентка Вінницького національного аграрного університету. Навчається заочно. Здобуває спеціальність технолога продуктів тваринництва. Перед цим закінчила промислово-технологічний коледж. До речі, директор коледжу Руслан Будяк першим повідомив про перемогу їхньої колишньої студентки у Токіо. Пригадує, як після повернення Мар’яни із змагань стіни у коледжі і гуртожитку були прикрашені плакатами з вітаннями. Її дуже любили і шанували не тільки однокурсниці, багато наших студентів.

— Чекаємо повернення нашої студентки в альма-матер, — говорить проректор аграрного університету Любов Спирідонова. — Готуємося зустріти так, як зустрічають переможців.

 

Чиатйте також:

Як Річі крокував Хрещатиком? Розповідь гвардійця-кінолога про участь у параді

День міста Вінниці. Ми дізнались, коли відбудеться свято та хто виступатиме

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дюдюка Барбидокская

    Це зараз така мода пішла, писати про не зовсыім звичайних людей?
  • Ivan Kovalenko

    Молодець))

keyboard_arrow_up