Ремонт Арки Центрального парку: з’ясували, на що витратять ще 5,3 мільйона гривень

Ремонт Арки Центрального парку: з’ясували, на що витратять ще 5,3 мільйона гривень
  • Як виявилося, головний вхід у Центральний парк ще не завершили ремонтувати.
  • Мерія уклала ще одну угоду з підрядником, товариством «Олеріт», на додаткові роботи, які триватимуть до 1 травня 2020 року.
  • Вартість — 5,3 мільйона гривень. З’ясували, що саме робитиме підрядник ще вісім місяців.

На минулому тижні стало відомо, що мерія збирається вкласти ще понад п’ять мільйонів гривень у реконструкцію головного входу в Центральний парк Горького. При тому, що в цей об’єкт вже вклали понад 14 мільйонів гривень.

Департамент капітального будівництва ВМР уклав угоду з підрядником реконструкції товариством «Олеріт» на суму 5 мільйонів 304 тисячі гривень. За які саме роботи? Відповіді на це питання у тендерній документації немає.

Як пояснив директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець, цей тендер, є фактичною оплатою за те, що вже зробив підрядник.

Відео дня

— Оскільки вони працювали довше та зробили більше, то був перерахунок кошторису, коригування і збільшилася ціна, — казав Кравець.

Щоб з’ясувати за що саме підрядник отримає гроші, надіслали до міськради інформаційний запит.

Питання №1: Прошу надати перелік додаткових робіт і їх вартість щодо тендеру Реконструкція головного входу ЦПКіВ ім. Горького по вул. Хлібна, 1 в м. Вінниця (додаткові роботи):

Відповідь №1: 

131 тисяча 862 гривні — демонтажні роботи

2 мільйони 167 тисяч 766 гривень — загальнобудівельні роботи

426 тисячі 82 гривні — озеленення

1 мільйон 491 тисяча 501 гривня — малі архітектурні форми

8 тисяч 220 гривень — блискавкозахист

218 тисяч 653 гривні — водопровід та каналізація

860 тисяч 482 гривні — фонтан.

Питання №2: Вказати остаточну вартість реконструкції об’єкту після виконання робіт, вказаних у тендерах UA-2018-04-11-001113-c,  UA-2019-08-02-000215-c

Відповідь №2: Вартість об’єкту згідно з актами приймання виконаних будівельних робіт по закупівлі UA-2018-04-11-001113-c складає 14 мільйонів 699 тисяч 999 гривень, а по закупівлі UA-2019-08-02-000215-c на теперішній час виконуються будівельні роботи.

Питання №3: Вказати суму прибутку підрядника робіт товариство «Олеріт» (ЄДРПОУ 31836183) після виконання робіт за вищевказаними тендерами.

Відповідь №3: Відповідно до частини першої статті 320 Господарського кодексу України замовник не має права втручатися у господарську діяльність підрядника.


До того ж, передивилися ще раз тендер на додаткові роботи, угоду за яким укладено з «Олерітом». Того ж дня,  14 серпня 2019 року, вже до нового договору, з’являється ще одна додаткова угода: змінили строки реконструкції головного входу в парк. Підрядник має розпочати виконання робіт 24 серпня (!), на День незалежності України. І завершити їх виконання — до 1 травня 2020 року.


Нагадаємо, департамент капбуду хоче подав до суду на підрядника ремонту Київського мосту

Читайте також:

Фото: fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Наташа Гринчук

    Ты тоже молодец,следишь за событиями в городе.
  • Виталия Радзиевская

    Кому чого не вистачає. Арка завжди буда візитною картою Вінниці. Молодці, що відремонтували.
  • Поpошок

    Обережно в коментарях ніщеброди, яким всі щось винні. Але от вулиця Чехова-так це жесть...роздовбана в хлам

    Григір reply Поpошок

    Успішний, в тебе якийсь комплекс, що ти людей обзиваєш, чи дитяча травма? Може тебе в дитинстві бомж збезчестив? Худоба.
  • Дмитрий Ровенчак

    люди люди які ви мелочні , вам аби фантік від канфетки щоб було красіво тіпа водичка , фантанчик , плиточка , як то з дрімучого лісу вийшли і побачили цивілізацію ? а те що люди їздять в громатському транспорті без кондеціонерів , шо в лікарнях немає сироваток від небезпечних хвороб , те що повно по місту на дорозі і тротурарах люків які йдуть не в рівень з поверхнею і можна ногу зломати , те що немає на нерегульованих переходах кнопочних світлофорів , те що немає накриття над гарними лавочками на яких невозможно сидіти ні в сонце ні в дощ ні в сніг ото все по...й , главне фонтанчик бл...ь , арка біля парка на.....й , і всіляке остальне замилювання для тупої біомаси

    vendettaalive reply Дмитрий Ровенчак

    так и есть. Они и вышли с дремучего леса. С села. Больше половины города приехало с села, что у них в голове может быть, с чем им что сравнить? Вот и ответ на вопросы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up