Мерія хоче стягнути 2,5 мільйона гривень з підрядника ремонту Київського мосту

Мерія хоче стягнути 2,5 мільйона гривень з підрядника ремонту Київського мосту
  • У мерії стверджують, що підрядник «МСУ-2» не виконав робіт на 2,5 мільйона гривень.
  • А в «МСУ-2» запевняють, що свою роботу зробили, але в мерії не хочуть приймати акти виконаних робіт.
  • Через це Київський міст вже півроку не можуть прийняти в експлуатацію.

Київський міст відкрили на День незалежності в 2018-му. Тоді відкрили рух авто і пішоходам без обмежень, а в міськраді потім говорили, що, фактично, міст вже готовий — залишилися тільки косметичні роботи.

Але останні півроку біля мосту стоїть непорушним будівельне містечко: автокран, вагончики будівельників та залишки від матеріалів реконструкції.

Відео дня

Водночас, останні півроку тривають суди між міським департаментом капітального будівництва і київським товариством «МСУ-2», яке виконувало реконструкцію Київського мосту протягом 2017-2018 років.

У судовому реєстрі дізналися подробиці справи. Департамент капітального будівництва вимагає стягнути 2 мільйона 508 тисяч 364 гривні 49 копійок з ТОВ «МСУ-2» через те, що товариством не надано акту виконаних будівельних робіт, документів на придбання матеріалів для закінчення робіт до 1 грудня 2018 року і не повернуто коштів.

Також міський департамент вимагає розірвати договір підряду з «МСУ-2» від 17 вересня 2018 року.

В свою чергу, товариство «МСУ-2» подало зустрічну заяву. У ній просить суд визнати роботи по договору підряду від 17 вересня 2018 року на суму 3 мільйона 923 тисячі 188 гривень 71 копійку такими, що виконані.

Відповідні акти було складено, надіслані на ім’я міського голови Вінниці, оскільки представники департаменту капітального будівництва відмовилися отримувати їх наручно.

Суд ухвалив, що для вирішення спору потрібна судова будівельно-технічна експертиза.

Фахівці встановлять достовірність факту обсягів (переліку, об'ємів) виконання підрядних робіт, їх вартості та можливості виконання останніх, враховуючи погодні умови та властивості матеріалів.

Перевірку декілька разів переносили, і за останньою ухвалою суду її мали провести 14 червня. А поки експерт готує висновок по виконанню робіт, провадження по справі зупинено.

Що саме, на думку чиновників, не завершив підрядник? Щоб дізнатися надіслали інформаційний запит до міськради.

«На об’єкті не завершено влаштування покриття тротуарів матеріалами Sika, захист відремонтованих та підсилених залізобетонних конструкцій», — йдеться у відповіді на запит.

Хто буде усувати недоліки реконструкції? Примітили, що менше ніж за рік на мосту потріскалося покриття тротуарів.

«Усунення недоліків, які будуть виявлені, буде здійснюватися коштом підрядника. Продовження та закінчення реконструкції об’єкта, в тому числі, усунення виявлених недоліків, буде здійснено після завершення врегулювання спірних питань з генпідрядником ТОВ «МСУ-2», — відповіли на запит.

Тобто, реконструкція не завершена? Міст здали в експлуатацію?

«Станом на 31 травня 2019 року об’єкт не прийнято в експлуатацію. За ступенем готовності, об’єкт «Мостова споруда через річку Південний Буг по Чорновола» придатний для його експлуатації».

А скільки загалом витратили коштів на об’єкт?

«Станом на 31 травня виконано робіт на суму 68 мільйонів 594 тисячі 360 гривень. Із них за рахунок держбюджету - 37 484 443 гривні, за рахунок місцевого бюджету - 31 109 917 гривень», — відповіли на наш запит у мерії.

Нагадаємо, кримінальна справа по ремонту Київського мосту ще не закрита. Призначили експертизу

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Галя

    Нехай обов'язково заберуть решту строймусора на площадці. І попідмітають оті гори пластику, що полишали за собою!
  • Igor Gnyra

    Правильно делает мер. Эти строительные халтурщики весь город так ремонтируют. Что не здание после реконструкции, то сыпится вечер год. А деньги гребут такие , что эти здания после реконструкции 50 лет должны стоять в идеальном состоянии. Хорошое дело начало.
  • анонім

    Валерій Чудновський, переглянув Ваш метеріал і виникло бажання дізнатись більше про учасників конфлікту. Маємо за вашим матеріалом МСУ-2 це "майже злочинці, люди які намагались обманути місто", і щирі патріоти з команди Гройсмана- Моргунова.
    Суть конфлікту освітлено 20хв.
    Кримінальна справа по ремонту Київського мосту ще не закрита. Призначили експертизу
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/kriminalna-sprava-remontu-kiyivskogo-mostu-sche-ne-zakrita-priznachili-10890480.html
    Поліція розслідує справу про розкрадання коштів під час ремонту Київського мосту (ОНОВЛЕНО)
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/politsiya-rozslidue-spravu-pro-rozkradannya-koshtiv-pid-chas-remontu-k-10729885.html
    Валерій, переглянув Ваш матеріал і не знайшов жодного рядка про зловживання  "влади " про які писало Ваше видання у 2018р.
    Напевне за версією слідства або "ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВОГО ГОСПОДАРСТВА ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ" це щирі патріоти, або інший варіант?
    Я розумію що у нас у владі працюють лише патріоти, та чесні люди але дозволю собі Валерій викласти свій погляд на цей конфлікт.
    Перше, хто очолює департамент? Кравець Ігор Юхимович . http://www.vmr.gov.ua/Executives/Lists/DepartmentOfCapitalBuilding/ShowContent.aspx?ID=1
    Поглянемо його декларацію.
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/95be7483-5224-4219-ac46-b68907a44abe
    Пан Валерій звертаємо увагу про підприємства з якими повязана дружина шановного чиновника.
    Давайте звернемо на хоча б 2 з них АТП Слоюодянюк
    https://dozorro.org/profile/UA-EDR-31255163/4/role2https://dozorro.org/profile/UA-EDR-31255163/4/role2
    Та https://dozorro.org/profile/UA-EDR-13317261/4/role2
    МП Юлія.
    Шановний авторе, шановні читачі, ці чудові підприємства є одними з основних переможців тендерів від нашої міської влади. Пана Валерія це не дивує а мене дивує.
    https://dozorro.org/profile/UA-EDR-34849090/table/ST100/1
    https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/31255163/
    https://dozorro.org/profile/UA-EDR-31255163/4/role2
    Збіг обставин? Прикра випадковість?
    Шановний Валерій Чудновський, подивіться уважніше як перемогало у тендері підприємство МП Юлія, перегдянбте як знімали з тендеру 3 з 4 учасників.
    Перегляньте замовників АТП. Я особисто знаю людей з керівництва цього підприємства. Там не має можливості писати щось на зразок "перемоги".
    Як  Ви ,як журналіст не бачите " з якої причини зявився конфлікт"?
    Це зрозуміло  навіть дитині.
    https://dozorro.org/profile/UA-EDR-34849090/5/role1
    Давайте разом поглянемо куди прямують грошові потоки нашого міста.
    Так це родичі та повязані особи керівництва нашого міста.
    Валерій, хто проводив слідчі дії по розсідуванню цієї справи?
     Це  є слідство? Ні це "цирк" у якому клоунами є жителі міста.
    Погляньте на освіту керівника декпартаменту. Згадайте, хто ще з вінницької команди отриував освіту для збереження свого місця коли знаходився на керівних посадах?
    У Вас ще є враження що чиновники перживають за 2,5 млн грн?
    Та ні це  чиста помста за те що тендер отриав підрядник не звязаний з міською владою. Перегляньте тендери 2015-2018. Там майже не має випадкових людей, там і пан Студент з підтримкою паном Ніценко, там і департамент транспорту, я бачу чіткий розподіл грошових потків. Якщо зявляється "ЧУЖИЙ" виконавець ми бачимо "кошмарення" бізнесу, та незрозумілу реакцію ЗМІ.

  • Руслан Штойко

    Не можут щоб не набываты карманы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up