Район «Водоканалу» грітимуть дві нових котельні. Одна з них працюватиме на трісці

Район «Водоканалу» грітимуть дві нових котельні. Одна з них працюватиме на трісці
  • У мікрорайоні вулиць Зулінського-Київська оновили тепломережі: замінили дев’ять кілометрів труб та закінчують будівництво котелень.
  • У мерії прогнозують, що це збільшить якість тепла та зменшить споживання газу.
  • На оновлення тепломереж гроші дає Швейцарська Конфедерація, яка вклала у мережі міста з 2011 року біля 16 мільйонів франків.

На Зулінського розташовані дві котельні. Газову котельню було модернізовано: замінені котли та все обладнання, а будівельники завершують ремонт самої будівлі.

Твердопаливну котельню, яка працюватиме на трісці, ще дороблюють будівельники з товариства «Вінницябуд».

У мерії анонсують, що з 10-го жовтня запустять газову котельню, а в листопаді 2018-го — завершать будівництво твердопаливної котельні та проведуть запуск її в мережу.

Відео дня

— За нашими розрахунками газова котельня з новим обладнанням, яке має КПД 96-98% буде заощаджувати 3,4 мільйона кубометрів газу щороку та зменшить вплив на екологію. А саме на 6,5 тисяч тонн СО2 викидів в атмосферу буде менше, — казав генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергій Бульбас.

Оновлення тепломережі мікрорайону «Водоканалу» покращить якість тепла та гарячої води для 79 житлових будинків, 2 дитячих садочків та шкіл, та однієї лікарні. І твердопаливна котельня на Зулінського буде підігрівати гарячу воду влітку, без залучення газових котлів. Це, на думку чиновників, стане «запасним» варіантом, якщо «Вінницяміськтеплоенерго» наступного року знов не отримає ліміти на газ від «Нафтогазу».

Міський голова Сергій Моргунов розповів, що увесь проект підвищення енергоефективності зі Швейцарською Конфедерацією коштує 20,1 мільйона швейцарських франків. Варто зазначити, що це є грант, а не позика.

— Ми побудували у 2013-2015 році за цим проектом твердопаливну котельню, замінили 9,3 кілометра труб, встановили більш як 100 індивідуальних теплових пунктів на Баженова та Антонова. На Зулінського також замінили біля 9 кілометрів тепломереж та 68 індивідуальних теплових пунктів, разом з реконструкцією котельні, що завершиться цього року, — сказав Моргунов.

І ще мер Вінниці анонсував, що з наступного року почнеться масштабна реконструкція тепломереж на Вишеньці, де оновлять мережі опалення та гарячого водопостачання.

Нагадаємо, старт опалювального сезону буде з 8-го жовтня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Римский Александр

    Вырубят все деревья по городу на эту котельню. И так уже рубят всё подряд по дворам и проспектам, дикари...

    Александр Вернигора reply Римский Александр

    Римский Александр в Карпатах уже нечего, так в городе начали(

    Volodymyr Momot reply Римский Александр

    🤦🏻‍♂️

    Volodymyr Momot reply Римский Александр

    Это тебе кто сказал? Бабка около подъезда нашептала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up