Ракетний удар по Вінниці: відзначили медиків та рятувальників, які працювали на місці події

Ракетний удар по Вінниці: відзначили медиків та рятувальників, які працювали на місці події
  • Сьогодні, 29 липня, відбулася 27-а чергова сесія Вінницької обласної ради. Під час засідання посадовці подякували тим, хто допомагав постраждалим від ракетних ударів по Вінниці.

— 14 липня уже в історії війни. І в ній героїзм вінничан — наших земляків. Так, це робота. Але того дня їхня відданість професії комусь давала другий шанс на життя. Особисто дякую усім вінничанам, хто нарівні з військовими тримає лінію захисту, медичний фронт, — зазначає голова ОДА Сергій Борзов. — Медики. Рятувальники. Військові...

Відео дня

Також у повідомленні зазначають, що за фактами усіх ракетних обстрілів міста відкриті кримінальні провадження. За весь час вдалося зібрати усі уламки 22-х ракет.

Обласний прокурор Олександр Бутович розповів, що нині призначені вибухотехнічні та балістичні експертизи, встановлюються місця запуску ракет, траєкторії їх руху. До того ж у всіх провадженнях призначили судово-будівельно-технічні експертизи для встановлення вартості пошкоджень цивільних об’єктів.

— Ведеться робота з ідентифікації осіб, які віддавали накази про обстріл, збирається інформацію про керівний склад військових підрозділів російської федерації, які виконували ці злочинні накази, — каже Бутович. — Все задля реалізації спеціального судового механізму розслідування воєнних злочинів, основна мета якого, щоб кожен винний у таких злочинах був знайдений і покараний.

Внаслідок ракетного удару по Вінниці, який стався 14 липня, нагадаємо, загинуло 26 людей, з них — троє дітей.

Сильно постраждала також інша інфраструктура міста. Загалом пошкоджень зазнали 55 будівель і 40 автомобілів. Повибивало вікна та пошкодило будинки також приватних квартир.

Більше інформації знайдете наших у репортажах:

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Martin Libher

    Дуже шкода військових які загинули у Домі Офіцерів

keyboard_arrow_up