П’янка на катері та гулянка на Коріатовичів. Розповіли про порушників комендантської години

П’янка на катері та гулянка на Коріатовичів. Розповіли про порушників комендантської години
Ліворуч — затриманий молодик, який погрожував поліцейським. Праворуч — катер, на якому була нічна тусовка з 11 людей. Усе це відбулося після початку комендантської години / Фото: скріншоти з відео Нацполіції
  • У поліції нагадують, що на час воєнного стану на Вінниччині діє комендантська година: з 23.00 до 5.00 цивільним не можна пересуватись на вулиці. 
  • Втім, деякі люди не дослуховуються до цього. І, зокрема, 4 липня поліцейські у Вінниці припинили нічну вечірку на катері та гулянку на вулиці Коріатовичів.

Подробиці кожного випадку розповіли в прес-службі вінницької Нацполіції.

Низка штрафів за п’яну гулянку на катері

4 липня, вже після початку комендантської години, поліцейські помітили катер на Південному Бузі. На ньому відбувалася гулянка: група людей гучно слухали музику, розпивали алкоголь.

Після пришвартування катера до берега поліцейські встановили усіх 11 учасників події: усі були вінничанам, віком від 24 до 53 років.

Відео дня

Власник катера, 53-річний вінничанин, був нетверезий: під час освідування драгер показав 1,88 проміле. Тож на чоловіка виписали низку адміністративних протоколів:

  • за статтею 178 (розпивання алкоголю, поява у громадських місцях в п’яному вигляді, штраф — 17-85 грн);
  • за статтею 182 (порушення вимог тиші, штраф від 85 до 255 грн);
  • за частиною 1 та частиною 3 статті 116 Адмінкодексу (відсутність документів на плавзасіб та передача його без документів іншій особі, штраф 850 і штраф 1700 грн).

До того ж 24-річного водія катера притягнули до адміністративної відповідальності за частиною третьою статті 116 Адмінкодексу за відсутність посвідчення судноводія маломірного/малого судна (штраф 850 і ще один штраф на 1700 грн).

Погрожували поліції й опинились у відділку

Цього ж дня, близько першої години ночі на вулиці Коріатовичів поліцейські помітили позашляховик BMW, в якому гучно грала музика.

Підійшовши до автівки, правоохоронці зробили зауваження трьом чоловікам, які перебували у салоні, та нагадали їм про дію комендантської години. Двоє з чоловіків відреагували агресивно на зауваження, почали лаятись, погрожувати правоохоронцям фізичною розправою та можливістю застосування зброї.

Аби припинити правопорушення та викликати на допомогу додаткові патрулі, поліцейський використав зброю.

Двох зловмисників, віком 29 та 30 років, затримали та доставили до відділку поліції: в одного із чоловіків вилучили травматичний пістолет. Попередньо затримані перебували в стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає ув‘язнення на строк до трьох років.

Раніше, нагадаємо, ми писали про те, які наслідки за собою несе порушення комендантської години.

 

Читайте також:

На Вінниччині незаконно вирубували ліс. Яке покарання загрожує зловмисникам?

$5000 за втечу з України. Вінницька поліція затримала іноземця, що перевозив ухилянтів

Затримали гвалтівника 19-річної: «Дав ляпаса і вона зробила мені послугу, яку я просив»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Василій Собчук

    Це засцяні які відкупились від служби  в армії  потопити їх треба було щоб соми мали що їсти
  • Svetlana Reva

    На вийну гулякив
  • Ганна Пахольчак

    Проїдьтеся  ще  по ставках там  тоже назбираєте таких вояків
  • Кулачок Оксана

    Не всім так весело.

keyboard_arrow_up