У Подільському зоопарку збирають гроші на зимівник для ягуара-переселенця

У Подільському зоопарку збирають гроші на зимівник для ягуара-переселенця
  • З Одеси до Вінниці перевезли ягуара. Нині він мешкає у Подільському зоопарку. Для тварини потрібний спеціальний вольєр, у якому він наступного року має зимувати. Збирають кошти на будівництво.

Наступної зими ягуар Джекі, який через війну покинув свою домівку в Одесі, зимуватиме у новому вольєрі, але для завершення будівництва його нової домівки потрібна допомога. Про це пише Подільський зоопарк.

«Ще влітку Подільський зоопарк розпочав будівництво нових вольєрів для тигриці уссурійської та ягуара, яких ми евакуювали у квітні минулого року з приватного зоопарку під Одесою. Ягуар — тварина, яка звикла до тепла. Тож, перед нами повстало завдання — якомога швидше звести вольєр із зимівником, — зазначив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. — Наразі тривають активні будівельні роботи. Вже зведено зовнішню огорожу вольєра зі скляними вітринами для спостереження за тваринами. На території вольєра побудовано басейн та бомбосховище для тварин. На даний час ми завершуємо будівництво стін зимівника».

Відео дня

Місцева пекарня зібрала для будівництва 54 тисячі гривень. Просять підтримати будівництво і небайдужих громадян.

Перерахувати кошти на зведення нової домівки для Джекі можна за посиланням.

Історія зоопарку

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

 

Читайте також:

ФОТО ДНЯ: зима панує в Подільському зоопарку

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up