Простіше та швидше. Переселенці отримуватимуть соцпослуги по-новому

Простіше та швидше. Переселенці отримуватимуть соцпослуги по-новому
  • З першого жовтня Міністерство соціальної політики впроваджує в усіх регіонах України єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІСС).
  • Завдяки цьому внутрішньо переміщені особи (ВПО) зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування, а не реєстрації.

Як зазначають на Урядовому порталі, систему впроваджують, аби кожен переселенець зміг отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування. Вона уже працює у Вінницькій, Рівенській та Житомирській областях. Решта регіонів — найближчим часом.

«Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах, — каже Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. — Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг».

Внутрішні переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть:

Відео дня
  • швидко змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання;
  • виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО;
  • з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

До речі, ми зібрали у добірку кілька організацій, які надають матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Розповідаємо, про процедури отримання та суми. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Не відкладати життя на потім. Історія переселенки, яка відкрила кав'ярню під час війни

Допомога переселенцям від переселенців. Як на Вишеньці діє пункт видачі гуманітарки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up