Про зміни проспекту Коцюбинського: 100 тисяч людей будуть знати, що таке VinMile

Про зміни проспекту Коцюбинського: 100 тисяч людей будуть знати, що таке VinMile
  • До 16 вересня триватиме тиждень «Вінницької милі»: волонтери, урбаністи та чиновники будуть розповідати, яким чином зміниться проспект Коцюбинського
  • Як пояснили фахівці, у них є мета, аби 100 тисяч людей знали про новий проект, де буде нова трамвайна колія, озеленення, нові будинки та кардинальні зміни всього Замостя
  • І для цього запланували ряд заходів, серед яких екскурсії та велодень.

У понеділок, 10 вересня, в холі мерії встановили декілька метрових стендів. При наближенні до них можна побачити, що це інформація про проекти зміни мікрорайону Замостя та проспекту Коцюбинського. Їх створили в рамках «Студії ідей», де працювали команди з Івано-Франківська, Львова, Києва та Вінниці.

Саму промо-акцію назвали «Вінницькою милею», бо проспект Коцюбинського має довжину біля 1600 метрів, що якраз дорівнює одній милі. Чиновники розповіли, що цей проспект стане новим стандартом планування міського простору. І що тут в пріоритеті буде не автомобіль, а пішохід й громадський транспорт.

Відео дня

Учасник вінницької команди, урбан-активіст Ігор Ососков розповів, що ці стенди є частиною інформаційної кампанії.

— Ця промоція є можливістю поговорити з користувачами проспекту Коцюбинського. Таким чином, ми отримаємо пропозиції та зауваження від жителів цього масиву. Ці стенди є тільки концепцією, а не готовим проектом реконструкції проспекту й Замостя, — розказав урбан-активіст Ігор Ососков.

Тим часом люди вже підходили та розпитували урбаністів, що це за проект. Військовий інженер Сергій Глушко розповів, що його радує те, що місто хоче повернути колію на проспект Коцюбинського.

— Я живу біля 45-го заводу, і для прикладу, якщо мені поїхати на Центральний ринок, то треба робити кілька пересадок або довго крокувати пішки. З появою трамваю на проспекті я зможу доїжджати прямо на базар, — сказав Глушко.

Крім того, він мав зауваження щодо переходу на площі Привокзальній (з Коцюбинського до Привокзального ринку), який пропонував відсунути вглиб вулиці на кілька десятків метрів.

Чоловік пропонував зробити ще один маршрут трамваю, коли колію на Коцюбинського зроблять. Урбаніст пояснив, що поки цього в проекті немає, адже короткий трамвайний маршрут не буде прибутковим. А ще інженеру Глушку до вподоби те, що проспект будуть озеленювати.

У листопаді урбаністи та архітектори мають представити остаточний концепт реконструкції проспекта Коцюбинського та Замостя.

Головну ідею тижня «Вінницької милі» розповів заступник міського голови Владислав Скальський. Він сказав, що проспект Коцюбинського є візитівкою міста, тож тут потрібен новий громадський простір.

— У ході роботи команд урбаністів на «Студії ідей», яка тривала з лютого до квітня цього року втілили чотири концепції змін проспекту та цілого Замостя. У цьому проекті — новий стандарт просторового розвитку міста, де головною на вулиці є людина, а не автомобіль. Ми бажаємо досягти мети, аби 100 тисяч городян знали про цей проект.

Швейцарський урбаніст Урс Томанн розказав, що для цього будуть проводити екскурсії по проспекту Коцюбинського.

— Учора вже провели першу пішу екскурсію. Сьогодні (в понеділок) буде екскурсія автобусом, а завтра (вівторок, 11 вересня) будемо їздити громадським транспортом. Таким чином люди зможуть відчути всі сфери життя проспекту Коцюбинського, — казав Томанн.

Архітектор Олександр Коротких розказав, що стенди в холі міської ради стоятимуть до 13 вересня. Біля них чергуватимуть волонтери, які пояснювати суть концепції змін Коцюбинського всім бажаючим.

— Крім того, ми хочемо провести невелике анкетування серед вінничан та поставити просте питання «Чи вірите ви в повернення трамваю на проспект Коцюбинського?». Таким чином з'ясуємо про потребу цього транспорту на Вінницькій милі.

Наостанок заступник міського голови Владислав Скальський розказав, що тиждень «Вінницької милі» завершиться 16 вересня велопробігом. Збір біля пам’ятника Коцюбинського о 10-й ранку.

Усі подробиці про «Вінницьку милю» на сторінці у фейсбуку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Next

    Для чого повертати трамваї на Коцюбинського, якщо від них декілька десятків років позбулись, з великими труднощами для міського бюджету, і  тому що  були НЕ проїздні затори, особливо біля базару.

    Kazimir reply Next

    Для того, щоб військовий інженер Сергій Глушко міг би від 45-го заводу без пересадок доїжджати прямо на базар.

    Олексій reply Next

    Базару вже немає, помер він, причому, одночасно, у всіх містах, але з різною швидкістю. А трамвай логічно робити кільцем з проходом вул. Коцюбинського та Фрунзе однією колеєю, адже на обслуговуванні там будуть новобудови в районі базару, школа, залишки ринку, університет, пед.університет і ще купа всього. № 4 міг би ходити за годинниковою, а 6- проти годинникової стрілки (чи навпаки). Все рівно, маршрут вони на 70% дублюють, чому б не розвести їх.

    Иван Рыбонька reply Олексій

    Не знаю в якій Вінниці ви живете, але спробуйте, в суботу або неділю сісти на 3А, 20А, 8Б і проїхатись від площі Перемоги до Лебединського дізнаетесь багато цікавого про мертві базари. А з врахуванням того що Коцюбинського хочуть звузити, виділити окремі смуги для маршрутних ТЗ, то я взагалі не знаю що там буде відбуватись. Сподіваюсь що перед початком реконструкції хоча б врегулюють рух по Привокзальній, а в ідеалі розширять її бо на неї припаде величезний потік авто так само як і на Брацлавську.

    truemalay turemalay reply Иван Рыбонька

    особенно вот этот переход https://www.google.com/maps/@49.2370649,28.5074536,3a,75y,12.97h,78.15t/data=!3m6!1e1!3m4!1sIoJBOyGfqjoD-5PF_0CHqQ!2e0!7i13312!8i6656 с ним нужно что-то делать - он есть причиной ползучки от вокзала до него. После него всегда облегчение и можно ехать. На этом переходе чут не намотал 5рых пешеходов на кардан одновременно.

    Иван Рыбонька reply truemalay turemalay

    Та нічого там не зробиш, люди звикли за роки там переходити дорогу і хоч світлофор став, хоч підземний перехід облаштовуй, будуть переходити. Хіба паркан двох метровий облаштовувати біля дороги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up