Тяжилів із Замостям з’єднає новий міст. Але невідомо коли це буде

Тяжилів із Замостям з’єднає новий міст. Але невідомо коли це буде
Червона риска, на яку вказує архітектор Олександр Коротких - ймовірне місце розташування нового мосту
  • Архітектори поділилися намірами міської влади збудувати ще один міст, який з’єднає вулиці Янгеля (колишня Фрунзе-авт.) та Ватутіна

  • Таким чином, з’явиться короткий шлях між Тяжиловом та Замостям

  • Радіти зарано — конкретних термінів та навіть проекту побудови мосту немає

Про побудову нового мосту у Вінниці сьогодні, 13 лютого, говорили на зустрічі з урбаністами в Соціохабі. Ідею презентував керівник Агенції просторового розвитку Олександр Коротких.

— Цей міст розвантажить існуючі шляхи та з’єднає вулиці Янгеля та Ватутіна, — сказав архітектор.

Відео дня

І на кінець його презентації команди урбаністів з Києва, Львова та Івано-Франківська почали розпитувати, що це буде за міст?

— Хотілося б побачити проектну пропозицію, скільки буде смуг для руху, чи буде міст тільки для машин, або й пішохідним, — запитували фахівці з львівського «Інституту просторового розвитку».

Ймовірне розташування нового мосту в місті

На їх питання вже відповідав головний архітектор Олександр Рекута.

– Я й сам знаю стільки ж, скільки й ви. Буквально вчора обговорювали питання з керівництвом міста. І новий міст зараз немає навіть проекту та остаточного місця розташування. Наразі триває процес вилучення приватних ділянок, що є на території майбутнього мостового переходу. Після, зможемо перейти до наступного етапу, — сказав Рекута.

Олександр Рекута, головний архітектор Вінниці (на фото - з правого боку)

Нагадаємо, що сьогодні триває перший день роботи «Студій ідей»: чотири команди з Києва, Львова, Івано-Франківська та Вінниці мають змінити вигляд проспекту Коцюбинського. Вони розроблять проекти, за що отримають гарний гонорар. Про це читайте у матеріалі: Чотири команди урбаністів робитимуть «Коцюбинського 2.0»

Читайте також:

Соціохаб-трансформер. Як виглядає «інкубатор» громадських активістів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анатолий Заика

    Якийсь брєд. Свердлова стоїть, із старого міста виїхати не можна, міст скрипить, але новий міст буде на Фрунзе, де взагалі пробок ніколи не буває. Чорт знає що.
  • Виктор Гаврилюк

    Было б супер если бы построили...
  • Вадим Барченко

    Хай спочатку ці що є відремонтують.
  • Муженко Дмитро

    Там багато простору - давно пора забудовувати будинками
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up