Про Україну до Дня Художника. Митець Володимир Козюк з друзями відкрив виставку живопису

Про Україну до Дня Художника. Митець Володимир Козюк з друзями відкрив виставку живопису
Народний Художник України Володимир Козюк та генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі
  •  З нагоди Дня художника у Вінницькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка Народного художника України Володимира Козюка «Моя Україна».
  • Хто був на відкритті експозиції та які твори презентував митець та колекціонер цього разу — читайте в публікації.

 Хоч народний Художник України Володимир Козюк заявив, що залишає Вінниччину задля творчості в столиці, проте виставки та мистецькі заходи в нашому місті продовжує проводити. До Дня художника він презентував персональну виставку «Моя Україна», відкриття якої відбулося в Вінницькому художньому музеї. Захід пройшов в форматі зустрічі з живим спілкуванням. 

Відео дня

На відкриття експозиції Володимир Козюк традиційно покликав світських персон нашого міста, друзів та колег по творчості. В Художній музей завітали: генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, народна артистка України Ірина Швець, директор училища культури та мистецтв Станіслав Городинський, головна режисерка Вінницького музично-драматичного театру Таїсія Славінська, політик Валерій Коровій, керівництво Вінницької облдержадміністрації, подружжя Теренчуків, дизайнер Олена Шиян, фотограф Костянтин Ревуцький, бізнесмен Осман Генч, рестораторка Ольга Кожуховська та інші.

В експозиції представлені вибрані твори, написані художником за останні роки. Географія картин досить широка — це традиційна подільська хата, околиці батьківського обійстя, рідна Вінниччина, сусідня Житомирщина, розмаїття українських ландшафтів. Особливість виставки в тому, говорив автор, що всі роботи, попри те, що написані вони у різні роки і на різних локаціях, презентують унікальну фотогенічність української землі.

На відкритті експозиції Володимир Козюк також розповів історії написання своїх робіт, а також презентував нові творчі ідеї, які збирається втілити у життя найближчим часом. 

— Живопис Володимира Козюка давно набув функцій посла культури Вінниччини, — зазначив директор Вінницького обласного художнього музею Руслан Паламаровський. — Своєю творчістю він збагачує не лише наш подільський край, примножує його історичну та культурну спадщину, але й дозволяє міжнародній спільноті пізнати нашу землю, обряди та звичаї. 

Донедавна художник був відданий одному жанру — пейзажу, але останнім часом він часто експериментує у нових сучасних напрямках, зокрема сайарсизму. 

З 2017 року, нагадаємо, Володимир Козюк є головним ідейним натхненником добе відомого Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The Best Artist». Цього року Володимир Козюк виступив співорганізатором Першого Міжнародного конкурсу «Кращий художник сучасного мистецтва, абстракції і сайарсизму».

Читайте також:

Три дні гуляли весілля. Радник губернатора Вінниччини Микола Кобися одружився

Наші в більшості. Шість красунь із Вінниччини змагатимуться за корону конкурсу «Міс Україна 2021»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Гордий

    светская богема --- теренчук

keyboard_arrow_up