«Приходимо вночі, щоб записатись». Як прибрати черги у вінницькій газконторі

«Приходимо вночі, щоб записатись». Як прибрати черги у вінницькій газконторі
«Жінка, яка була першою в черзі, записалась о третій ночі», — пише Оксана Соколова / Фото з її допису на фейсбуці
  • «Дописують, що хочуть», «на гарячу лінію не додзвонитись», «черга збирається ще вночі». 
  • Вінничани, які приходять на звірку показників, скаржаться на роботу центрального офісу вінницького облгазу.
  • У «Вінницягазі» відповіли, що черги є «тимчасовим явищем». А як їх зменшити?

Вінничани скаржаться на черги перед офісом «Вінницягазу» на вулиці Шмідта, 32. Оксана Соколова розповіла у фейсбуку, що для того, щоб вирішити свої питання люди записуються в чергу ще з ночі. 

«Газконтора. 7.07 ранку. Я 38 в черзі на звірку. Люди приходять вночі, охоронець виносить папірець для запису. Жінка, яка сьогодні була першою в черзі, записалась о третій ночі, — пише Соколова. — Вийшла зі звірки об 11-й годині, і думаєте вирішила питання? Ні! Написала заяву на коригування показників, сказали чекати 15 днів і знов прийти на прийом, може щось вирішать. І те, що я була два рази на звірці показників у лютому, схоже, що нікого не хвилює. Дуже комфортно, зручно у нашому місті».

«Взяли заяву і сказали чекати»

Під дописом Оксани Соколової написали 172 коментаря, де люди діляться схожими історіями.

Відео дня

«А була 17 червня о 8-й ранку і записалася в чергу 164! Потрапила на прийом о 16.50 (а працюють вони до 17.00). Перерахунок не зробили, взяли тільки заяву, і сказали чекати 21 день», — пише Ольга Петренко-Кравчук.

«Прийшов в 8:30 і вже було у черзі 90 людей. Навіть не записувався. Це просто жах», — додає Вадим Додон.

Нарікають, що не працює контакт-центр 067-01-10-104, (0432) 509-104, де також можна звірити показники.

«Додзвонитись неможливо, щоб передати показники. А потім десь беруться борги», — пише Наталя Іваниця.

Але найбільше cкарг саме на «приписані борги газконторою», заради списання яких і приходять на звірку.

«Ніколи не було боргів, а тут з'явилась заборгованість 1848 грн! При тому що показники подавали вчасно і платили в повному обсязі», — пише Вадим Краєвський.

Черги — «тимчасові»

Прес-секретар «Вінницягазу» Лариса Логінова сказала, що черги під центром обслуговування клієнтів на Шмідта, 32 є тимчасовим явищем.

— Багато споживачів, особливо старшого віку, щомісяця ходять до ЦОКу на звірку. Їм потрібно приходити до фахівця, бо так звикли і так спокійніше. Через це, дійсно, є черги, але явище це тимчасове, — пояснила Логінова. — До того ж, зараз дещо зменшилась пропускна здатність центру: через карантинні обмеження людей запускають по кількості операторів центру.

Фото з архіву 20minut.ua

— А чи можна отримати звірку дистанційно, без відвідування офісу на Шмідта? — запитав журналіст 20minut.ua

— Дистанційно звірку можна зробити на контакт-центрі, — відповіла речниця «Вінницягазу» Лариса Логінова. — Але туди нині важко додзвонитись, оператори перевантажені. Контакт-центр працює з 8.00 до 20.00, без вихідних. У денний час робочі дні дуже важко додзвонитись. Радимо клієнтам після 18.00 телефонувати або на вихідних: тоді менше навантаження, легше додзвонитись. Ще можна в особистому кабінеті на сайті 104.ua замовити зворотній зв'язок з оператором, поставити запитання.

Накінець розмови Лариса Логінова додає, що для того, щоб не утворювалася різниця між показниками споживача і облгазу, показники лічильників радять передавати через Viber та додавати фотографію цих показів на приладі. Інші способи передачі показників лічильника є за цим посиланням.

«Прозорі офіси» готові підставити «плече»

Розвантажити офіс облгазу від черг могли б «Прозорі офіси» міста. До запровадження карантину через ковід у вінницьких ЦНАПах працювали фахівці з «Вінницягазу», але зараз їх там немає, розповідає директорка департаменту адмінпослуг міськради Ірина Копчук.

— До карантину в наших «Прозорих офісах» у нас були працівники «Вінницягазу». Це було достатньо зручно, ми розвантажили їх центральний офіс на Шмідта. Але після того як був запроваджений суворий карантин вони забрали своїх представників й після переходу на зелену зону не відновили прийом у «Прозорих офісах». І наскільки мені відомо, і не планують, — розповіла Копчук.

Прийом у офісі Вінницягаз до карантину / Фото з архіву 20minut.ua

Директорка департаменту адмінпослуг додає, що якщо «Вінницягаз» звернеться до мерії, то їхнім фахівцям виділять робочі місця у «Прозорих офісах».

— Тому що ми знаємо, що це питання зараз достатньо актуальне і користується зараз великим попитом, — сказала Ірина Копчук.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, як змінити газопостачальника на прикладі історії вінничанина.

Опитування

Чи стикались ви з довгими чергами у центральному офісі «Вінницягазу»?

 

Читайте також:

Річний тариф на газ почне діяти з 1 травня. Яким він буде для вінничан?

Встановили мінімальну межу. Доставку за газ стали рахувати по-новому

Перевірте газові лічильники, щоб не платити тричі за температурні коефіцієнти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Даруся Рг

    Що цікаво,що в різних областях різні постачальники,а одинакова проблема.🤔
  • Валентин Коваль

    Уволить всех и новые 100 % будут все успевать, так многие сделали
  • Надежда Кудырко

    Очень большая проблема возникла с тем , чтобы  что то узнать  у сотрудников газ конторы . Существует один номер , по которому дозвониться просто не реально . Попасть на прием тоже не реально . А вот цифры в платежах почему то никто объяснить не может .Случайно дозвонилась , а в ответ не знаю , не могу ответить ... Это что ?  А кто ответит ? Звоните ! Какой то замкнутый круг ...И что это  за плановое начисление ? Какого плана , откуда , кто придумал ? Есть счётчик , по нему плачу  и вдруг долг откуда не возьмись ... А спросить нет у кого ! Бардак и хаос ! Сколько можно издеваться ?
  • Читач30

    Хто не готовий терпіти це свавілля ,лайкніть цей пост чи напишіть у коментарі нижче ,скільки можливо терпіти це свавілля яке допустило це керівництво гівн@/контори.Готовий зайнятись цим процесом з судами ,заявами у відповідні органи та контролем їх виконання .

keyboard_arrow_up